上星期收工之后约咗朋友喺铜锣湾食嘢,我哋一早上网揾咗呢一间食海鲜蒸气火锅嘅餐厅: 缘味小聚。今次我哋叫佢呢个set就系厚肉龙虾海鲜蒸气锅,可以任食足150分钟慢慢叹。厚肉龙虾龙虾有半只,橙色鲜艳颜色卖相当之唔错,龙虾都好厚肉,肉质结实,带有点龙虾鲜甜味道。除此之外,仲有多款新鲜海鲜,分别系韩国大鲍鱼、法国精选生蚝、扎扎跳海生虾等等,真系非常之丰富。蔬菜蔬菜选择都好多元化,同埋蔬菜都系好新鲜,自己就加下粟米、红萝卜😋更加清甜。打边炉配料各式各样打边炉,配料都有提供,自己就最钟意加啲丸,无论系芝士丸、牛肉丸、墨鱼丸、海胆丸等等都有提供,入面流心嘅丸我就最推介啦。肉类肉类方面都会提供牛肉同埋猪肉,两款都系品质保证,有黑毛猪、和牛同埋肥牛,实有款啱你。

厚肉龙虾
蔬菜