2011-06-25
食韩国料理,得两个人,真系食力有限,叫多几款都惊食唔哂。是日饭局多只脚,四个人,应该都可以又食锅物又烧肉,就黎食好耐都无食过既韩烧。例牌野就系前菜一大堆,泡菜就酸甜都几平均,够哂爽脆,难得既系鲜腌的,水准都很好。仲有一款少见既,问店员先知系蛋白,都几唔错。仲有个南瓜汤,浓浓杰杰,带点甜,都几开胃。烧野当然走唔甩,要个烤杂锦牛肉,牛肋骨、牛舌、雪花肥牛同仲有一款冇记错的话系牛腩。牛肋骨腌得出色,味浓浓,食落松软同有肉汁,系食韩国野必吃的。牛舌切得薄薄,真系影响口感,烧五成先稍为好一点。雪花牛都几可口,另一款就唔多记得。整个拼盘都出色。唯一既支节系店面太热情太好心,明明已经人人有得食,见个炉吉吉地,又走埋黎帮手烧野,烧完食唔切冻哂影响水准就唔好啦。不过帮手烧唔系坏事,系我唔多受系度发牢骚。另一款烧野系见几多人都黎食既五花腩,肥瘦均等,充满油脂香味,都系很不错的一款。熟食点左炒八爪鱼,八爪鱼够鲜,好弹牙,不过唔好以为好大碟,系配菜多而已。亦要左个捞面,面较为硬身,有点韧劲。锅物要左海鲜锅,真系好鲜,个汤头真系可以饮到见底,汤头鲜,料当然好期待,样样都有d,份量都几多,系好新鲜的。收得几旧水既
例牌野就系前菜一大堆,泡菜就酸甜都几平均,够哂爽脆,难得既系鲜腌的,水准都很好。仲有一款少见既,问店员先知系蛋白,都几唔错。仲有个南瓜汤,浓浓杰杰,带点甜,都几开胃。 烧野当然走唔甩,要个烤杂锦牛肉,牛肋骨、牛舌、雪花肥牛同仲有一款冇记错的话系牛腩。牛肋骨腌得出色,味浓浓,食落松软同有肉汁,系食韩国野必吃的。牛舌切得薄薄,真系影响口感,烧五成先稍为好一点。雪花牛都几可口,另一款就唔多记得。整个拼盘都出色。唯一既支节系店面太热情太好心,明明已经人人有得食,见个炉吉吉地,又走埋黎帮手烧野,烧完食唔切冻哂影响水准就唔好啦。不过帮手烧唔系坏事,系我唔多受系度发牢骚。 另一款烧野系见几多人都黎食既五花腩,肥瘦均等,充满油脂香味,都系很不错的一款。 熟食点左炒八爪鱼,八爪鱼够鲜,好弹牙,不过唔好以为好大碟,系配菜多而已。亦要左个捞面,面较为硬身,有点韧劲。 锅物要左海鲜锅,真系好鲜,个汤头真系可以饮到见底,汤头鲜,料当然好期待,样样都有d,份量都几多,系好新鲜的。收得几旧水既锅物,唔系讲笑,真系好味,值得推介的锅。 饮品要左真露同第一次饮既名作,都系开心野黎,不错。 有烧肉有 火锅有真露,系高兴既一餐。