早前在网上见到有人分享这个海盐焦糖布雪, 立即好有兴趣等放假去试, 早两日终于买到了! 实物比网上图片仲大个, 原来除了海盐焦糖这款新味道, 仲有好几款味道例如原味, 士多啤梨,朱古力和抹茶, 不过买的时候士多啤梨和朱古力都卖晒, 所以都系先试海盐焦糖味先啦~海盐焦糖布雪...面同底两块蛋糕蛋味好香, 质感真系好松软!!忍唔住会按佢几下先食中间海盐焦糖馅味道特别, 好香浓焦糖味, 个馅整得好软滑, 又会清晰见到个馅入面有一点点黑色的东西, 估计是海盐, 食既时候会犹豫究竟口中呢种系咸味定系甜味呢, 好得意既感觉!! $15几抵食!仲有, 加$9优惠价买左个"完熟水果蕃茄啫喱"试下~ 原本呢个纯粹见特价+包装成个蕃茄咁得意所以试下..虽然我都钟意食蕃茄, 但因为以前曾经饮过一种蕃茄汁罐装觉得难饮..所以对呢个啫喱都唔抱有任何期望! 点知一食呢个啫喱又觉得好OK㖞! 佢嘅口感唔系好弹弹下果种啫喱质地, 严格黎讲应该系.....介乎大菜糕同啫喱之间既口感!比普通啫喱硬身DD. 味道有D似饮紧罗宋汤, 唔会好酸又唔会好甜, 好香蕃茄味! 我好喜欢!

2016-10-02