2021-03-02
村爷爷---久仰大名,终有机会试试。疫情前,排返一两个钟先有得食。疫情后,留家食饭居多。只有无饭家庭要继续周围觅食。所以,人龙不再,食好西既机会黎啦研究下个餐牌先。。。闻说老细有自家货源,可以控制食材价钱,相对餐饮售价也可以低啲。所以,边个话食龙虾要几百蚊呀,呢度唔使一百蚊就食到啦咁经济,当然要叫我最吸引最正既真<盛>村爷爷龙虾汤泡饭,而家仲减价到$128就食到啦有半只龙虾,带子,青口,蚬,螺片,肥牛,生菜。。。份量夸张到我食唔哂龙虾很易起肉,鲜甜弹牙。佢既鲜甜更加另个汤底升华,把饭浸泡落去同吃,简直是人间美食。而且,佢地仲提供工具比你折肉,非常贴心珍宝带子,清洁得干净,也很鲜甜。花胶鲜鸡鱼头汤饭鱼头间中吃下也无防,小心食就唔怕啲骨喇有成半只鸡,又系食𩠌都已经可以食饱。系要自己撕啲鸡肉食较麻烦之外,呢半只鸡其实一百分鸡肉鲜嫩滑溜,鸡味浓。又系另到成碗汤饭更美味。虽则系鸡汤,但一啲都唔觉油,感觉非常好。花胶有两大片,很有口感跟餐仲有碟生菜,色泽鲜绿,新鲜。呢餐很满意,不枉我其待左咁耐。怕排队,今次多得个疫情搞到人人留家吃饭。不过,都系希望疫症快啲完,回复返以住既热闹繁荣啦
研究下个餐牌先。。。
而且,佢地仲提供工具比你折肉,非常贴心
珍宝带子,清洁得干净,也很鲜甜。
花胶鲜鸡鱼头汤饭
鱼头间中吃下也无防,小心食就唔怕啲骨喇
花胶有两大片,很有口感
跟餐仲有碟生菜,色泽鲜绿,新鲜。