2018-03-03
Happy Friday紧系要食好啲,好朋友系海鲜爱好者,一于就去烚下烚下食火锅呢度环境干净企理,装修以简单朴素为主~ 店员安排左我地坐埋边的卡位,坐位非常阔落我地叫左比较多人叫既海鲜粥底餐🍲每位198蚊包七款海鲜,三款菜,两款餐前小食,五款自选配料,以及粥底同甜品咁既价钱包咁多野都几抵食首先黎既系两款前菜: 手拍青瓜同微辣土豆丝,青瓜爽脆,几开胃~等多阵就上左个粥底锅,多款海鲜🦀🐟🐚同埋自选火锅配料,两人份量黎讲系超多!蟹个Size算大只🦀多肉 而且仲有啲蟹膏 食落肉质都几鲜甜虾由于太新鲜既关系仲识郁🦐所以落水前闩左盖免得佢弹黎弹去~~ 虾肉厚实其他海鲜都几新鲜 蚬壳类上枱前都有清洗干净 食落唔会有沙而配料方面,花胶有预先帮我地浸软再上枱,好弹滑自家制饺类都系正常水准,中规中矩食哂火锅配料之后,店员会帮我地加南瓜,芋头同粟米去煮粥,慢慢熬成一锅鲜甜的南瓜海鲜粥🍲为晚饭画上完美句号总括黎讲,呢个火锅餐不错,好够饱,喺红磡呢个价钱包咁多野都几抵食
蟹个Size算大只🦀多肉 而且仲有啲蟹膏 食落肉质都几鲜甜
其他海鲜都几新鲜 蚬壳类上枱前都有清洗干净 食落唔会有沙