2006-05-13 23 浏览
昨晚去旺角挂住行街,谂起要食饭时已经系11点,望见就近有间茶餐厅,就入去医肚啦!佢门口放左好多出前一丁,店内又放左好多有关o既杂志报导,咁唔试佢d炒出前一丁好似说不过去,原来谂住点都会有set呀,一丁面餐呀之类的,点知无,唔……你$40蚊包一丁同野饮都有赚啦,傻o既。于是我地一行三人就净系叫左2个炒出前一丁share喇。我地叫左金菇叉烧炒一丁同鸡扒炒一丁。食落又的确几好味bor, 炒得几有镬气,面身几爽,软硬适中,而且条条都有沾到酱汁,几好。但系我嫌o的面碎左o的o的,好难夹。至于配菜方面,青椒、萝卜丝的份量的确系比较多,好在青椒都算够甜够软身,唔会同一丁太contrast,但系又能提升口感,okay 呀。不过呢,我见o条金菇仲lung住根部灰灰的泥样物体,感觉好唔干净,下次将根部切去的时间切得高少少,同埋切干净o的啦,唔好为左o的minor野失分嘛。总括黎讲,行得累累地想食消夜,又唔食得多的话,依度都okay架!但系如果想系度食饱饱,我谂每个人都要五六十蚊左右,我谂得会俾多十蚊去o的座得舒服o的的食肆吧!