餐厅: 花斑茶社 (金龍樓)
资讯:

2023-05-23 53 浏览
天气一热,点会唔买杯台式茶饮品比班仔降下温丫而 #花斑茶社 是卡卡同仔仔们最爱皆因其茶底够 #鲜香醇 而且多茶饮款式选择这家还一直坚持选用来自台湾的原片茶叶配以81度茶温来泡茶更可自选少糖、微糖、无糖及少冰或走冰添!走冰真系啱哂又想饮冻饮但又唔想咁冻嘅朋友尤其系饮紧中药调理身体的我🤭落order时比我见到 @familywus 出现于花斑茶社🤩原来 #阿婆限定纸杯 是限于某几款店内推介的茶饮卡卡都唔执输🤭即刻order咗店家推介的茶饮同这阿婆纸杯打打卡🤣🍍凤梨多多(阿婆限定纸杯)➡️而家时令水果非台湾凤梨莫属➡️有凤梨菓肉配酸酸甜甜的益力多乳酸饮品➡️够哂Refresh❤️香甜🧋黑糖珍珠岩盐厚鲜奶➡️始终如一的我,一定饮珍珠奶茶➡️但今次拣咗杯新嘢试下,转咗唔饮奶茶而饮岩盐鲜奶➡️无令我失望过嘅黑糖珍珠依然Q弹爽口➡️估唔到带有少少咸味同带有少少焦香味的黑糖珍珠鲜奶咁鬼夹,绝对有下次❤️📍花斑茶社 (金龙楼)元朗凤琴街22号金龙楼地下20B号舖
天气一热,点会唔买杯台式茶饮品比班仔降下温丫
而 #花斑茶社 是卡卡同仔仔们最爱
皆因其茶底够 #鲜香醇 而且多茶饮款式选择
这家还一直坚持选用来自台湾的原片茶叶配以81度茶温来泡茶
更可自选少糖、微糖、无糖及少冰或走冰添!
走冰真系啱哂又想饮冻饮但又唔想咁冻嘅朋友
尤其系饮紧中药调理身体的我🤭

原来 #阿婆限定纸杯 是限于某几款店内推介的茶饮
卡卡都唔执输🤭
即刻order咗店家推介的茶饮
同这阿婆纸杯打打卡🤣

🍍凤梨多多(阿婆限定纸杯)
➡️而家时令水果非台湾凤梨莫属
➡️有凤梨菓肉配酸酸甜甜的益力多乳酸饮品
➡️够哂Refresh❤️香甜

🧋黑糖珍珠岩盐厚鲜奶
➡️始终如一的我,一定饮珍珠奶茶
➡️但今次拣咗杯新嘢试下,转咗唔饮奶茶而饮岩盐鲜奶
➡️无令我失望过嘅黑糖珍珠依然Q弹爽口

📍花斑茶社 (金龙楼)
元朗凤琴街22号金龙楼地下20B号舖