2021-09-11 28 浏览
夏日炎炎,行街行到热自然好想饮冰凉浸浸的特色饮品消下暑,今日经过大埔街市竟然撞见呢间叫November 的特色饮品店,忘记问问点解叫November。饮品提供种类超多,coffee系列、Fruit 系列、chocolate 系列、鲜奶系列、芝士系列等眼花撩乱,样样都想试,后来问少女职员推介,话想解口渴,于是介绍左我地下面两款果茶。1. 消失的热情果茶$35:夏日岩晒消热, 饮一啖凉到心底, 茶味亦浓,不是太甜岩晒我,仲有好多一粒粒的椰果,好有口感,再加一大片的冰菠萝🍍,超满足。2. 士多啤梨的光环$40:同上面同系列都系果茶,好多士多啤梨肉混混合左椰果,饮完解渴且饱肚,最后光环即冰菠萝画上完美句号,冇得顶。