2022-07-12
打完风天气又返去30几度嘅日子☀️,喺SOHO行咗唔够10分钟谂住影下相,已经热到唔想再行🥵,想揾个地方坐下先再出去行吓。网上边见到原来附近有一间Shari Shari嘅分店,就谂都唔谂咁冲过去😊呢间甜品店主打用日本纯水做嘅加上唔同嘅汁整出嚟嘅刨冰,本身我成日都去铜锣湾希云街𠮶间分店🏬,而铜锣湾𠮶边全天候都系咁多人排队,呢间就比较少啲人排队,容易啲攞到位🥹我哋今次叫咗两个刨冰Share黎食:🧊Lime & Cream Cheese ($95)🍋 : 第一口食落去觉得有啲酸🤪,但系喺大热天时食到咁酸嘅lime味就觉得好refreshing,食得耐酸味反而减少,Cream cheese🧀味就更加出,非常之适合喺大热天时食嘅一个刨冰,10分好味😋🧊Mixed Barries & Yogurt ($95) : 食落去觉得Barries味好重,我自己个人觉得个味道有啲似麦当劳早晨全餐跟𠮶个酱🍇,但系就系就新鲜啲同冇咁artificial🤪。同lime𠮶个一样,识落就觉得好refreshing ,好适合喺热辣辣嘅夏天食😝总结来讲,夏天必去🧊,非常好食😋,十分推荐!
我哋今次叫咗两个刨冰Share黎食:
总结来讲,夏天必去🧊,非常好食😋,十分推荐!