2016-05-08
今日成30度!热到人都溶!路经Mango X'Press,真系忍唔住要即刻买杯冰消下暑先!最爱佢地o既芒果绵绵冰 用上台湾爱文芒o既台式芒果绵绵冰~超超超大杯!令人忆起台湾的味道!绵绵冰最上层系芒果雪糕,雪糕好浓郁芒果味,口感好滑!入面仲有粒粒芒果肉个绵绵冰好幼滑,入口即溶架!仲充满芒果汁!完全唔会成口雪粒!真系消暑佳品!杯o既周围分别有芒果粒,爆浆芒果汁珠珠,同埋一d类似糯米糍粒粒讲返d爆浆芒果汁珠珠。。。其实个名系我帮佢改o既!因为呢个系我食落口之后第一个感觉!粒珠珠当食落口,一咬落去,入面d甜甜o既芒果汁就会爆出黎!好得意!另外都想讲下呢d类似糯米糍o既白色粒粒。佢食落口个口感系烟烟韧韧o既!甜甜地好Q弹o既感觉!唔知系天气太热定系杯冰太好味呢?咦?点解话咁快就食到去杯底o既?原来杯o既下层仲有d白色四方形粒粒,食落感觉有d似布甸/奶冻,味道清清地,沟埋芒果汁一齐食,口感都好丰富㖞!呀!系!差d唔记得讲!其实我仲买左个炸物双拼!不过o系我等绵绵冰时已KO左佢我拣左炸鸡拼炸花枝丸炸到脆卜卜,好吸引呀!个花枝丸口感好弹!入面仲有粒粒花枝!甜甜地咸咸地,好味!炸鸡个外层炸浆好薄,炸得好
讲返d爆浆芒果汁珠珠。。。其实个名系我帮佢改o既!因为呢个系我食落口之后第一个感觉!粒珠珠当食落口,一咬落去,入面d甜甜o既芒果汁就会爆出黎!好得意! 另外都想讲下呢d类似糯米糍o既白色粒粒。佢食落口个口感系烟烟韧韧o既!甜甜地好Q弹o既感觉! 唔知系天气太热定系杯冰太好味呢?咦?点解话咁快就食到去杯底o既?
原来杯o既下层仲有d白色四方形粒粒,食落感觉有d似布甸/奶冻,味道清清地,沟埋芒果汁一齐食,口感都好丰富㖞! 呀!系!差d唔记得讲!其实我仲买左个炸物双拼!不过o系我等绵绵冰时已KO左佢
我拣左炸鸡拼炸花枝丸炸到脆卜卜,好吸引呀!
果然成间店都系充满芒果!