夏天热辣辣🌞🌞🌞,但🐖又唔想饮珍珠奶茶咁heavy,经过旺角准备搭车前决定买杯茶🥃饮饮先。———————————————————— ·舔舔脷指数 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽(7/10)抵食指数:🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽(7/10)+0.5————————————————————冬瓜柠檬茶($21)其实🐖几中意饮冬瓜茶,觉得甜甜哋🥰好好饮,但好多时都会甜得济变相冇咁清新解渴,见佢冇得拣甜度惊会太甜所以🐖拣咗冬瓜柠檬茶😎。第一啖饮落甜甜哋酸酸哋又够冻❄️好解渴亦都好消暑,冬瓜茶个阵甜味同柠檬🍋嘅酸味中和咗,饮落唔会好甜又唔太酸咁啱啱好,成杯都好fresh🌬好清新🌱。铁观音拿铁($23)小甜小冰佢好靓,层次分明两层颜色,上面系茶色而下面系奶。不过呢杯🐗觉得麻麻地🌝,茶味唔够浓🍃,奶味🍼亦不足,饮落好似沟左水🧊嘅感觉。入面重有啲茶底☕️既黑色点点,影响咗佢嘅美观度,建议佢隔多几次茶渣。哩间仲有好多唔同类型嘅饮品,除咗奶茶丶茶之外,仲有咖啡丶奶盖丶沙冰同蜂蜜等等,都不失为一个好选择。😏
夏天热辣辣🌞🌞🌞,
但🐖又唔想饮珍珠奶茶咁heavy,
经过旺角准备搭车前决定买杯茶🥃饮饮先。

———————————————————— ·
舔舔脷指数 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽(7/10)
抵食指数:🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽(7/10)+0.5
————————————————————
冬瓜柠檬茶($21)

铁观音拿铁($23)小甜小冰

外卖自取