2024-10-04
我呢个米线控又出动了😆 上网见有间米线舖新开,就同老公过嚟试吓先!.呢间云香园主打凉拌墨鱼头,好似几吸引,我哋都叫嚟试吓。.另外我哋都叫了2碗米线,每碗3款𩠌,大家share嚟食~.我𠮶碗系小辣,有猪颈肉、鱼肉春卷、通菜。.而我老公𠮶碗就系中辣,有猪大肠、冬菇、肥牛。每碗米线都有好多配料、肉碎🤩.呢度嘅辣度唔系好辣。我唔系点食得辣,食小辣都无问题😋 啱晒唔食得辣但又钟意食肉碎配料嘅朋友,可以叫BB辣或小小辣试吓👍🏻.🥢凉拌墨鱼头 — 真心推介!好好味!😍份量都唔少,墨鱼头每粒都好爽,唔怕好韧咬唔开。而佢配搭嘅酱汁系灵魂!🤩 似由蒜蓉+辣椒炒成,好好味,配墨鱼头好match!又可以沾埋少少醋一齐食,更加好食!会愈食愈开胃!.🥢猪颈肉 —秘制炭烧猪颈肉都系呢度主打之一猪颈肉外边烧到脆脆地,真系有炭烧香味肉质方面几爽,唔干唔硬👍🏻.🥢鱼肉春卷 —馅料有粟米、鱼肉。炸得几香,唔错👍🏻.🥢猪大肠 —甜甜地够入味!咬口几爽,唔痴牙,唔会成旧肥膏嘅口感👍🏻.🥢冬菇 — 好惊喜!😍腌到好入味,甜甜地,好厚肉之余亦煮到好淋好嫩滑,我哋都好钟意食!😋.至于肥牛及通菜就正常发挥,整体都唔错。凉拌墨鱼头真系必
呢间云香园主打凉拌墨鱼头,好似几吸引,我哋都叫嚟试吓。
另外我哋都叫了2碗米线,每碗3款𩠌,大家share嚟食~
我𠮶碗系小辣,有猪颈肉、鱼肉春卷、通菜。
🥢凉拌墨鱼头 —
真心推介!好好味!😍
份量都唔少,墨鱼头每粒都好爽,唔怕好韧咬唔开。
又可以沾埋少少醋一齐食,更加好食!会愈食愈开胃!
🥢猪颈肉 —
秘制炭烧猪颈肉都系呢度主打之一
猪颈肉外边烧到脆脆地,真系有炭烧香味
肉质方面几爽,唔干唔硬👍🏻
🥢鱼肉春卷 —
馅料有粟米、鱼肉。炸得几香,唔错👍🏻
🥢猪大肠 —
甜甜地够入味!
咬口几爽,唔痴牙,唔会成旧肥膏嘅口感👍🏻
🥢冬菇 — 好惊喜!😍
至于肥牛及通菜就正常发挥,整体都唔错。凉拌墨鱼头真系必试👍🏻