2024-10-18 361 浏览
雲香園今次要介紹喺大角咀富榮花園二期有一間米線店最近被米線關注組極力推介去食,米線店叫「雲香園」,一開門就已經好多人去食,見到米線店入面都算闊落,不過門外有一級,輪椅人士如果要入去食嘅話,記得一定要帶斜板!1.小鍋米線(爽d米粉)$36+酸辣湯底(中辣,小酸)$2+肥牛$18+金錢肚$18+牛丸$11+豆漿$9(9.5/10)呢碗小鍋米線份量相當多,最欣賞就係可以揀小酸,米粉又可以揀爽d,我仲加咗三個配料有大約8片肥牛、大約5舊金錢肚同2粒好彈牙嘅牛丸,米粉入面仲有唔少芽菜,最後揀埋支裝豆漿就完美!2.小鍋米線(淋d米線)$36+酸辣湯底(BB辣)$2+肥牛$18+豬頸肉$20+豬軟骨$13+零系可樂$8(10/10)呢碗小鍋米線份量相當多,最欣賞就係可以揀米線淋d,我仲加咗三個配料有大約8片肥牛、大約手10舊愛皮有少少香脆嘅豬頸肉同大約5舊好多骨膠原嘅豬軟骨,米線入面仲有唔少芽菜,最後揀埋罐裝零系可樂正爆!3.涼拌墨魚頭$49(10/10)墨魚頭千祈唔好喺小鍋米線單點加餸,涼拌墨魚頭係最好食,好味喺個醬汁,香之餘又辣辣地,每一舊墨魚都好爽口彈牙,正爆!2人總共價錢$240個人口味總評
雲香園

3.涼拌墨魚頭$49(10/10)

2人總共價錢$240

個人口味總評分:9.833/10

@onemixiam

地址:大角咀海庭道8號富榮花園二期地下39號舖

#雲香園 #大角咀好去處 #大角咀 #大角咀美食 #米線店 #米線關注組 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
  • 金錢肚
  • 豬軟骨
  • 豬頸肉
2024-11-14 0 浏览
晚餐,全店得4-5個人,好少人都要等27分鐘都未開始煮你個餐,講緊係,我已經是第一位落餐的叫咩無咩,都好嘢👍一上碗米線,碗淺,米線份量得半碗,少到誇張,女士都食不飽,男士起碼食3碗才飽吧真是垃圾米線店
晚餐,全店得4-5個人,好少人
叫咩無咩,都好嘢👍

真是垃圾米線店
2024-11-14
2024-11-14 0 浏览
約左朋友係大角咀,見到一間湯底用豬骨煲6個鐘既米線店,我又係米線愛好者,於是大大吸引我入去幫襯!豬骨湯底味好出,加了BB辣豬骨湯底更好味🤤,另外,米線有等簡腍啲同埋爽啲,我兩樣都有簡!爽啲係比較好味,個人建議簡爽啲😋點左雲香園米線🍜$67配料豐富有雞翼,台灣腸,雞絲,冬菇,縲旋草,腐皮,酸菜。雞絲螺旋草米線$54超多雞絲好味秘製豬頸肉$49唔韌,好爽口,味道足夠涼拌墨魚頭$49熟既程度岩岩好,味道美味,好似XO醬味醬拌員金皮蛋$29呢間皮蛋外層獨特,係透明,唔係一般食黑色皮蛋,俗稱金銀蛋,仲有皮蛋個醬好惹味豆漿 $20食完再飲返支豆漿,味蕾既享受

點左雲香園米線🍜$67
配料豐富有雞翼,台灣腸,雞絲,冬菇,縲旋草,腐皮,酸菜。

雞絲螺旋草米線$54
超多雞絲好味

秘製豬頸肉$49
唔韌,好爽口,味道足夠

涼拌墨魚頭$49
熟既程度岩岩好,味道美味,好似XO醬味

醬拌員金皮蛋$29

豆漿 $20
食完再飲返支豆漿,味蕾既享受
.#foodie #hk #hkfoodie#HTB美食推介【大角咀小鍋米線🍲|多款小食飲品任君選擇】🐨小鍋米線 $36起推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐米線可以轉做米粉,用QRcode落單仲可選擇腍啲或者爽啲,非常貼心!入邊有唔少芽菜、酸菜、小辣肉碎,口感層次都好豐富,微酸少少辣~.🐨雞翼$13🐨魚肉春卷$11🐨紫菜$9推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐叫咗三餸份量都唔算少,有兩隻雞翼、兩件魚肉春卷同埋兩大片紫菜,雞翼好入味煮得好腍,魚肉春卷外面脆入邊醃得好惹味建議大家絕對可以試,紫菜好吸湯,鍾意酸辣嘅朋友一定要試試!.🐨烤台式小香腸 $33推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐呢個價錢有六條,就知抵食,外面煎脆,入邊都好夠味好Juice!配甜酸醬食,更加惹味~——☼——☼——☼——☼——☼——雲香園📍地址:大角咀海庭道8號富榮花園二期地下39號舖🐨推薦度:😋😋😋😋/5 🪸環境:👾👾👾👾🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📸食物打卡度:💡💡💡💡🛠️分類:#HTB大角咀 #HTB米線.#大角咀美食 #大角咀 #港式 #米線 #台式 #香腸 #美食推介
.#foodie #hk #hkfoodie
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB大角咀 #HTB米線
2024-11-03 165 浏览
呢間餐廳主打米線,環境乾淨整齊,仲有一班超友善嘅職員,服務質素一流,令人感覺好舒服。😊🌟雲香園米線($67)裡面有台灣腸🍖、冬菇🍄、雞絲🍗、雞翼🍗、魚肉春卷🍤、螺旋草🥬同埋腐皮,對於選擇困難既人黎,揀依款真係岩晒,仲要勁大碗,每個餸都好足料,完全係啲餸多過米線咁。佢既魚肉春卷好好味,又脆又香又彈牙,大推👍👍👍👍涼拌米線配豬扒($59)米線清涼配上豬扒,涼拌既配菜好好食,特別係脆花生,加埋一齊好夾,佢地豬扒有用咖喱粉去醃,睇得出有心思。涼拌墨魚頭($49)🐙✨墨魚頭新鮮又彈牙,配上特製嘅醬汁,真係好開胃。每一口都充滿海鮮嘅鮮味,啖啖都有驚喜,大推!🌊❤️如果你鍾意海鮮,呢個菜一定要試!👍環境同服務都非常好,職員總係面帶微笑,讓人感受到溫暖。💫🥰呢間餐廳真係唔可以錯過,特別係佢哋嘅墨魚頭,真係必試!🥢🍜🥳________________________________________#hkfoodie #hk #hkrestaurant #foodie_eilidh #美食 #雲香園 #墨魚頭 #米線 #食評 #好味道 #開心食飯 #必試🍽️✨

雲香園米線($67)

涼拌米線配豬扒($59)

涼拌墨魚頭($49)🐙✨

環境同服務都

____________________

____________________

新開米線店裝修光猛,坐位闊落豬頸肉小鍋米線$54酸辣+$2魚肉春卷$11金菇$11蘿白$9上桌擺盤精美,豬頸肉份量很足,蘿白清甜無渣,金菇非常吸湯,味道不錯小鍋米線$36麻酸辣+$2豬扒$18腩肉$13雞翼$13雞絲$11豬扒巴掌大塊,奄得入味咬落鬆化,腩肉有厚度不會太碎,炸雞翼熱辣辣外脆內嫩,湯底麻辣味香濃,好吃涼拌墨魚頭 $49將面頭的微辣炸蒜與下面的粒粒墨魚頭攪拌,口感爽脆,非常惹味,讓人一口接一口,必點小吃+$9 配豆漿米線加$9可配飲品,豆漿原支上,味道微甜不錯
新開米線店裝修光猛,坐位闊落

豬頸肉小鍋米線$54

涼拌墨魚頭 $49

+$9 配豆漿
米線加$9可配飲品,豆漿原支上,味道微甜不錯

2024-10-18 271 浏览
不嬲都對撈薯粉情有獨鍾,星期5晚放工突然好想食😂呢間環境新淨又夠光猛👍🏻紅薯粉得熱撈冇冷撈。佢辣度有分5種,我不嬲唔食得辣,但見佢冇得揀唔辣就揀左BB辣,絕對可以接受😋嚟到係幼薯粉,比起粗薯粉會易咬斷好多,份量都大份。佢本身入面包左花生,榨菜,酸菜同肉碎,但就一定要配一款餸,我就揀左肥牛同炸醬。我本身仲奔住個蒜泥白肉而嚟,點知賣哂😭所以最後嗌左生炸泰式雞翼,佢配左泰式傳統個隻甜酸醬係隔離,但我就覺得唔點都已經夠哂入味😋

2024-10-18
2024-10-07 237 浏览
好耐未食過一間咁真材實料嘅米線,湯底一流,一啲味精都感覺唔到,雲吞好食到停唔到口,涼拌墨魚頭又爽又脆,性價比高,最最最重要係老闆娘風趣幽默,服務態度又好,真係好耐未試過遇到高質的米線舖

2024-10-06 208 浏览
得閒行過附近想搵野食又唔想入奧海城 就行下啲小街睇下有冇啲咩鋪頭仔點知比我發現左佢依到啲米線唔係出面既果款 偏幼身 而且爽口又易入口 有新意湯底亦都好濃郁 聽講真係新鮮熬足幾個鐘啲餸款式又多 小食又好食特別係秘製豬頸肉同涼拌墨魚頭墨魚頭個汁比較開胃 令人當前菜食完之後食主食會食得多啲豬頸肉又唔會太厚 食落都煙靭環境唔錯 都算闊落 又唔會坐得唔舒服舖頭仲有一隻貓仔 會周圍走來走去 同啲客有少少互動 都幾新鮮特別如果大家經過附近又想試新野又想有啲性價比既雲香園絕對係你其中一個選擇
得閒行過附近想搵野食
如果大家經過附近又想試新野又想有啲性價比既
雲香園絕對係你其中一個選擇
  • 秘製豬頸肉
2024-10-05 180 浏览
經朋友介紹下去咗大角咀海泓道富榮花園食雲香園小鍋米線啦!門面真係幾好,推門入去就有人問我堂食定外賣,然後就安排我坐卡位。店員介紹數碼落單,期間我有啲唔明白,就問店員如何選擇!店員好細心咁解釋俾我聽!店裏有咩特色小食推介!我哋點咗個雲香園紅薯粉(+3)。麻酸辣湯底小辣+涼拌墨魚頭!大約等咗十零分鐘就上菜了!上到枱真係好大碗,怕一個人食唔晒🤫🤫結果係下次要扣底啊!唔好做大嘥鬼!付款方式都好多。文問店員可唔可以Visa。店員話過$100就可以🫰🏻🫰🏻

我呢個米線控又出動了😆 上網見有間米線舖新開,就同老公過嚟試吓先!.呢間雲香園主打涼拌墨魚頭,好似幾吸引,我哋都叫嚟試吓。.另外我哋都叫了2碗米線,每碗3款餸,大家share嚟食~.我嗰碗係小辣,有豬頸肉、魚肉春卷、通菜。.而我老公嗰碗就係中辣,有豬大腸、冬菇、肥牛。每碗米線都有好多配料、肉碎🤩.呢度嘅辣度唔係好辣。我唔係點食得辣,食小辣都無問題😋 啱晒唔食得辣但又鍾意食肉碎配料嘅朋友,可以叫BB辣或小小辣試吓👍🏻.🥢涼拌墨魚頭 — 真心推介!好好味!😍份量都唔少,墨魚頭每粒都好爽,唔怕好韌咬唔開。而佢配搭嘅醬汁係靈魂!🤩 似由蒜蓉+辣椒炒成,好好味,配墨魚頭好match!又可以沾埋少少醋一齊食,更加好食!會愈食愈開胃!.🥢豬頸肉 —秘製炭燒豬頸肉都係呢度主打之一豬頸肉外邊燒到脆脆地,真係有炭燒香味肉質方面幾爽,唔乾唔硬👍🏻.🥢魚肉春卷 —餡料有粟米、魚肉。炸得幾香,唔錯👍🏻.🥢豬大腸 —甜甜地夠入味!咬口幾爽,唔痴牙,唔會成舊肥膏嘅口感👍🏻.🥢冬菇 — 好驚喜!😍醃到好入味,甜甜地,好厚肉之餘亦煮到好淋好嫩滑,我哋都好鍾意食!😋.至於肥牛及通菜就正常發揮,整體都唔錯。涼拌墨魚頭真係必

呢間雲香園主打涼拌墨魚頭,好似幾吸引,我哋都叫嚟試吓。
另外我哋都叫了2碗米線,每碗3款餸,大家share嚟食~

我嗰碗係小辣,有豬頸肉、魚肉春卷、通菜。

🥢涼拌墨魚頭 —
真心推介!好好味!😍
份量都唔少,墨魚頭每粒都好爽,唔怕好韌咬唔開。
又可以沾埋少少醋一齊食,更加好食!會愈食愈開胃!

🥢豬頸肉 —
秘製炭燒豬頸肉都係呢度主打之一
豬頸肉外邊燒到脆脆地,真係有炭燒香味
肉質方面幾爽,唔乾唔硬👍🏻

🥢魚肉春卷 —
餡料有粟米、魚肉。炸得幾香,唔錯👍🏻
🥢豬大腸 —
甜甜地夠入味!
咬口幾爽,唔痴牙,唔會成舊肥膏嘅口感👍🏻
🥢冬菇 — 好驚喜!😍
至於肥牛及通菜就正常發揮,整體都唔錯。涼拌墨魚頭真係必試👍🏻
2024-09-30
2024-09-30 346 浏览
見到新開諗住試吓,無諗過體驗咁差叫左個小鍋米線試吓佢個招牌豬排同炸醬首先豬排又黑又黃,我問老闆娘係咪燶咗態度勁差咁講,我哋啲豬扒未炸之前已經係咁咁大個女都未試過喺出邊食一塊1豬扒黑到咁佢嘅外觀係咁樣,對佢嘅味道都已經冇乜期望果然如我所料,塊豬扒又鹹又乾仲要加$18添到個炸醬 +$13其實炸醬都係肉碎,再加醬都唔係啲好難整嘅菜式真係冇諗過可以整到咁難食超級鹹唔知道間舖頭係咪因為啱啱開餐牌上面有凍檸茶同其他嘢飲但係實質冇得落單就係個老闆娘嘅態度真係十分之惡劣總括然而,成餐飯食咗$76絕對唔會再有下一次
見到新開諗住試吓,無諗過體驗咁差
叫左個小鍋米線
試吓佢個招牌豬排同炸醬
首先豬排又黑又黃,我問老闆娘係咪燶咗
其實炸醬都係肉碎,再加醬都唔係啲好難整嘅菜式
真係冇諗過可以整到咁難食
超級鹹
唔知道間舖頭係咪因為啱啱開餐牌上面有凍檸茶同其他嘢飲
但係實質冇得落單
就係個老闆娘嘅態度真係十分之惡劣
總括然而,成餐飯食咗$76
絕對唔會再有下一次
2024-09-29 299 浏览
見公司附近開左間新野,抱住試既心態。見到環境新同乾淨就入左去食。Lunch時間,等左5分鐘左右有位。食物方面,叫左個熱伴米線,餸就揀左豬軟骨,但份量真係太小喇,完全唔捨得俾人食,個豬軟骨唔係一嚿嚿上,係俾幾粒碎你,豬軟骨本身唔係咩值錢野,唔明點解要咁孤寒,消費者會覺得有點rip off 麵既份量都好勉強。今時今日收呢個價錢,出面有更好既選擇。味道方面,熱伴味道可接受正常,偏酸,豬軟骨碎唔係炆到啫喱狀個種好味既豬軟骨。無附送飲品。食完唔夠飽,仲要另外買野食醫肚,女士食可能都嫌份量唔夠,男士直頭唔建議幫襯。
見公司附近開左間新野,抱住試既心態。
見到環境新同乾淨就入左去食。
Lunch時間,等左5分鐘左右有位。

食完唔夠飽
午餐
2024-09-21 268 浏览
好耐都冇出旺角逛逛😅 行完街之後穿過幾條小街過到嚟大角咀搵嘢食👀屬於米線控嘅我,每星期都總會有一至兩餐去食米線🤪行過見到呢一間米線舖,雖然店舖不大,但都坐得好舒服。末到晚餐黃金時間,但都坐滿了八成嘅年青食客👧🏻👦湯底🥣呢間雲桂風味嘅米線,有別於一啲連鎖店[雲XX],佢嘅湯底雖然望落去好濃郁好惹味,但食落去一啲都無死鹹嘅味精味道👅起碼食完唔會口渴到不得了🧉🧉✨小鍋紅薯粉 $39起👆🏻Order 左三款必叫嘅餸,腩肉,豬腸,魚肉春卷,湯底就正如上面所講冇味精,值得一讚的是佢哋嘅落單程式比較顧及客人需要,湯底也有細分濃度及麵的口感,一般都只見於日本拉麵🍜腩肉同豬腸都醃得好入味👍當日選擇咗一個濃湯+ 酸麻湯底,湯底分別帶出咗兩種層次嘅味蕾。✨熱拌紅薯粉 $ 41起👆🏻佢哋嘅紅薯粉同出邊有d唔同,唔會係嗰種好煙靭好粗嘅薯粉,所以食完成碗都唔覺得好滯,呢個熱拌食法非常掛汁,配搭花生,肉碎,酸菜,榨菜超惹味😻✨秘製豬頸肉 $49😍😍呢款小食亦都係佢哋喺餐牌讚點推介,份量超大碟,豬頸肉做到出邊脆皮,肉質軟嫩嘅口感。✨涼拌墨魚頭 $49 強烈推介👍👍呢個小食墨魚頭真係做得好出色,勁大碟超多蒜,墨魚頭爽口

湯底🥣

✨小鍋紅薯粉 $39起👆🏻

✨熱拌紅薯粉 $ 41起👆🏻

✨秘製豬頸肉 $49😍😍

✨涼拌墨魚頭 $49 強烈推介👍👍

呢個小食墨魚頭真係做得好出色,勁大碟超多蒜,墨魚頭爽口彈牙,一啲都唔靱,配埋佢哋嘅自製酸醬汁,特別開胃🤩🤩🤩

2024-09-20
  • 秘製豬頸肉
2024-08-23 366 浏览
今日路過見到呢間新墟嘅雲貴風味米線店,叫咗個豬大腸生菜酸辣湯底紅薯粉,佢哋嘅紅薯粉有別於一邊出面食圓形果種,佢係好似河粉形狀嘅紅薯粉,我覺得食落去個質感有少少硬同埋冇咁吸汁,湯底方面叫咗小辣,但係辣到呢就比較淡、酸味就都幾重。豬大腸幾入味,配菜黎講份量有啲少。
2024-08-23