2021-09-06
今日放工好想打边炉,见到呢个壹亚太中心美食林立,于是拣咗呢间渌鼎记,满足吓个胃🥰我地叫咗小宝放题(埋单$480/2人),唔算贵😆汤底叫咗大红袍麻辣汤,汤底唔错,香气扑鼻,辣得嚟几啱香港人接受到嘅辣度,麻度都适中,唔会过火😚嘢食花款都多元,叫咗三款肉—安格斯牛小排、美国安格斯牛肩胛、纽西兰羊肉片🥩两款牛肉味道都非常浓郁,牛味突出; ;羊肉都唔错,唔会太重羊膻味😋配料方面攞咗云吞、金针菇、牛柏叶、水油、金菇、蟹柳、虾饺、芥末肉丸,个人最钟意云吞,非常足料,食到啖啖虾肉,好满足🤩前菜方面更加系非常之唔错,个人劲钟意佢嘅麻辣青瓜、香醋鲜云耳😍青瓜爽口惹味,云耳爽脆口感令人欲罢不能,超级推荐😜饮品方面选择都几齐全,碳酸饮品样样都好足,个人拣咗一个比较清新啲嘅玫瑰红茶,玫瑰红茶清香解腻,打边炉饮佢一流😙呢间火锅店都几唔错,得闲想同朋友烚吓烚吓都可以嚟会一会佢😄
呢间火锅店都几唔错,得闲想同朋友烚吓烚吓都可以嚟会一会佢😄