2024-11-07
轮椅开车 friendly西餐厅屋企有个要坐轮椅的~所以我地要同佢出街食饭~我地需要果道有得泊车同埋餐厅系轮椅 friendly的~咁啱呢间餐厅符合要求~再睇佢D出品~好似几吸引~所以就决定 weekend同屋企人游下车河~看一下青马大桥~慢慢开下路沿看海边去~又几舒服!我地就系不想系市区食~因为深井呢个西餐厅比较cozy同埋都凡优雅~可以慢慢 chill住吃~同屋企倾吓计!系 cozy 不系 high end ar, 所以感觉舒服!去到深井就把车停好~不洗1分钟就到餐厅了!环境不错呀!是一间舒适的西餐小店!我地就比较喜欢小店~因为充满人性化~人情味!去到~店员已准备好台给我地~虽然四人~因有一位要坐轮椅~所以佢地放了六人枱给我们~令我地有更大的空间!当然~我地系提前book位的~服务不错!我地系食午餐的~4个人~就点左4份餐~再加在3样小食!每份餐都可以选餐汤包或沙律~我地就选汤同包~个一个牛扒咁包热的~几好~不求其!我地叫咗份菠菜芝士焗蚝~个样几好~又几好食!跟住叫咗个 buffalo wings, 酸酸甜甜少少辣~几开胃~不过系单骨~如果系全翼更好~但只你40元~所以接受的!同埋
我地系食午餐的~4个人~就点左4份餐~再加在3样小食!
我地叫咗份菠菜芝士焗蚝~个样几好~又几好食!跟住叫咗个 buffalo wings, 酸酸甜甜少少辣~几开胃~不过系单骨~如果系全翼更好~但只你40元~所以接受的!同埋 truffle fries.
主菜就乜都试D~整左2个意粉~一个猪鞍~一个牛扒
野饮就叫了ice latte, ice mocha, lemon tea同佢的招牌柠檬茶沙冰!咖啡机出品~D豆都几靓~佢要大大杯~我个 friend就好钟意佢地杯柠檬茶沙冰~饮上引的~不系你谂果D~佢个味真系好好饮的柠檬茶沙冰!
牛扒同个猪鞍好 juicy, 份量足~又可以选配饭或意粉或薯条的!意粉就叫咗个Black truffle sauce spagetti同埋个the baked cheesy meatball tomato spagetti. 食哂!
这小店几舒服~又 wheelchair friendly, 附近不洗一分钟距离泊车,野食又好食~周末休闲之选其一!