2018-06-06
喺附近工作接近六年都冇嚟过呢间餐厅食饭,今日同事就提议不如去食咖喱,我本身个人好少食,因为每次食咖喱之后都会疴,但系难得同事诚意拳拳的邀请,就即管一试。我哋差唔多两点先入餐厅,所以一入去即刻有位,餐厅布置好靓,墙上挂咗好多印度特色嘅嘢,入到去就好似去咗外国咁,非常特别!虽然迟入咗,但仍然有午餐餐牌,我哋一行五个人叫咗五个餐一齐食,叫咗咖喱牛腩,牛脷,鸡,仲有两个鸡串,另外三个要馅饼,两个要白饭,大家同事一齐开心share !每人先黎一个汤,个汤本身有少少黑椒,好开胃,好快嘢食就上到嚟啦,睇落份量适中,馅饼系超级好食,热辣辣,佢系最常食,亦都系最难整,𠮶个同事都争住食馅饼,又大块有香!个人再推荐咖喱牛脷,啖啖肉之余,个咖喱汁有香有林,但又唔会太辣,不好辣的朋友可以叫呢个,另外见到好多人都推介鸡串,都整得唔错,鸡身够林,再次上柠檬汁更能带出香味,咖喱牛腩同鸡都唔错,好值得推介!我哋一行五个人因为已经迟食饭,再加上真系好好食,大约半个钟已经清枱,非常正!深井难得有一间真系好食嘅餐厅,如果钟意食咖喱嘅朋友切勿错过!