2024-07-06
呢排大陆嘅餐厅喺香港开咗好多分店, 唔使特登搭车返大陆都食到喺深圳食嘅美食。今日经开佐敦庄士敦广场, 试下呢间熊猫小云吞。 佢哋嘅二人餐几抵食所以嗌咗你试试, 分别有鲜虾云吞20粒,我哋拣咗青鱼汤走辣 ,另一个煮食系肉燥热捞面我哋嗌咗小辣。 鲜虾云吞虽然每一粒唔算大但系都叫皮薄多料, 肉燥捞面 就系一般出面食拌面嘅味道, 佢嘅麻辣味都几好味。 有个独立包装嘅盐焗手撕鸡份量都唔少而且啲鸡系有鸡味, 算系唔错。 最美仲有个红糖糍粑作结尾, 新鲜炸起, 外面酥脆入面烟韧。 跟餐有两个嘢饮分别拣咗西柚茶同雪梨茶, 个人比较推介雪梨茶, 因为西柚茶𠮶阵独特香味未必过过人接受到。除咗二人餐,我哋都试咗一个另外叫嘅高丽菜韭黄豚肉饺子, 馅料畀云吞饱满 ,亦都食到菜本身嘅香甜。 见佢嘅麻辣味都几好食我哋都买咗一樽麻辣酱返屋企, 38蚊又唔算太贵。 推介!