2022-07-14
今日收工夜左,差唔多11点先返到观塘🥲🥲劲肚饿…呢d钟数揾野食真系有d难😓不过记得之前有friend讲过,工业区附近有d开到好夜,于是就去撞下彩,如果冇就返屋企食个杯面算😅个天真系眷顾我🥹🥹🥹呢间真姐港台美食仲未闩门👏👏由于早两日先食完香港小食,烧卖鱼蛋、生菜鱼肉𠮶啲等….今日一于试吓d台式野我拣左台湾肉澡蛋饭、盐酥鸡、芝士蛋饼🥞同满福葱油饼🤤🤤🤤台湾肉燥饭 $35饭量劲多,虽然肉燥望落去好似唔多,但加埋只蛋,好够食😄除咗配饭,佢哋仲可以拣配面,多个选择👍盐酥鸡 $40呢个份量多到我都少少🤏吓亲食极都未完🤣佢哋既盐酥鸡细细粒容易食,而且我外卖返到屋企都仲好香脆👍👍😋😋劲推介芝士蛋饼 $30蛋饼原来系层系糯米皮,中间加入鸡蛋芝士,然后煎香外层皮面,加上调味😋口感烟靭香脆,仲充满芝士拉丝…🥰满福葱油饼 $45呢个又系香口小食🤤🤤佢入面加入粟米芝士火腿,外层仲洒上劲多香脆嘅花生粒,食落甜甜咸香,口感层次超丰富👍👍呢间店嘅食物选择非常多,而且营业时间到较夜🥰🥰以后都唔怕冇嘢食🤭🤭📌真姐港台美食 (观塘)观塘开源道60号骆驼漆大厦3座地下1A号舖#港台美食 #真姐港台美食 #美食推介 #观塘美食
我拣左台湾肉澡蛋饭、盐酥鸡、芝士蛋饼🥞同满福葱油饼🤤🤤🤤
台湾肉燥饭 $35
盐酥鸡 $40
呢个份量多到我都少少🤏吓亲
芝士蛋饼 $30
满福葱油饼 $45
📌真姐港台美食 (观塘)
观塘开源道60号骆驼漆大厦3座地下1A号舖
#港台美食 #真姐港台美食 #美食推介 #观塘美食 #煎酿三宝 #烧卖鱼蛋 #葱油饼 #芝士蛋饼 #街头小食 #诚意推介 #yummy #foodie #kwuntung #深宵美食 #hkblogger