2014-08-28 1123 浏览
今晚又到宵夜时间,同三个朋友慢慢揸车到元朗揾野食,游到教育路见到一间,未食过既点心舖,而且望落光猛新净,决定入去一试。    入到店内可以用「逼」黎型容,不过逼之余都好干净企理,坐低店员马上以笑容问我地饮咩茶,回答后我地开始剔纸点野食。       饮住d无咩茶味既香片等左十分钟唔够,食物奕逐一上枱。先讲讲个炖汤,饮落唔系好够味,普通到唔普通。两个蒸饭都算几特别,佢地用荷叶一齐蒸,唔同一般盅头饭,而且排骨饭既排骨食得到肉入面惨出辣味,相反蒜蓉虾饭既蒜蓉令饭有小小苦,饭都无虾味,相比之下虾饭比较失色。点心拼盘,有用粉包住既都互相黐实,或黐实笼底既纸,可惜佢地外观同味道都做得唔错,比d粉皮扣晒分。绵花鸡佢地既绵花用上猪皮而唔系鱼肚,本来好失望,不过食落猪皮煮得非常腍,令口感近似鱼肚,鸡件都非常嫩,依个点心,正。至于最后既炸鲮鱼球......无突别,无惊喜。就咁食完,多谢帮衬。     今餐食物质素唔错,款式又够多,服务都好好,突别系今次全间店坐爆既情况下,我每次打开茶壶盖示意加水,店员唔洗一阵就跟到眼,而且装修新颖,以上几点比好多同区同款既餐厅都优胜,系唯一店面太细真系坐得唔舒服,依间店绝

。点心拼盘,有用粉包住既都互相黐实,或黐实笼底既纸
     今餐食物质素唔错,款式又够多,服务都好好,突别系今次全间店坐爆既情况下,我每次打开茶壶盖示意加水,店员唔洗一阵就跟到眼,而且装修新颖,以上几点比好多同区同款既餐厅都优胜,系唯一店面太细真系坐得唔舒服,依间店绝对会再黎帮衬。
2014-08-27
$50 (宵夜)