2019-01-18
这间餐厅我一直都只会帮衬外卖。因为听说有最低消费。还会在非常多人时会吹你快点走的心态。自问唔系咩大豪客,所以外卖会比较好。所以只试过佢地的出名栥饭。超好食。虽然唔算街坊价,但都值一试。因为佢的份量足够一位女士饱肚。本人放工后太肚饿。所以想在铜锣湾吃点东西,但又唔想太饱。因为太饱会肥呀。所以来到这里看看有没有东西好吃的。原来这里开通宵的。太好了。本来想去对面食粉面。但因为太多人。所以转战这里。这里有最低消费,点菜时都几惊唔够数。但原来超易达标,因为唔平㗎。当然我本人觉得上海菜的角道就合理的。以下是本人的宵夜:因为我只想吃一点东西。因为晚上唔想吃太饱。所以只点了一个小笼包。小笼包皮唔太簿,汤唔太多。但我都觉得易入口。正宗上海小笼包。外貌都几讨好。不过如果再热一点就会比较好。豆浆不过不失。好有豆味,一直饮开这间。因为已经夜深,所以人流其实唔太多。我坐了一段时间,服务员都唔太会讲咩难听说话。但我留意到佢地如果一开始多人就会做一些清洁工作。其实这些工作可以在无人时才做,好似做比客睇,佢哋好忙,唔好搞佢地一样。
以下是本人的宵夜:
小笼包+冻豆浆