2014-08-10 1499 浏览
夜麻麻系学校做完assignment,一瞥手表,惊觉已是晚上11点多,小肚子突然发出连串隆隆「咕~声」,先发觉自己同2个同学 成8、9个钟无野落肚,饿死之际,左谂右谂,九龙塘又无野好食,大家又想食d热腾腾、镬气十足既热荤,灵机一触异口同声想起乐富联合兴,就箭步出发la!! 去到联合兴!哗,咁夜都咁多人既!好在咁啱有张4人卡位走佐,侍应就即刻安排我地坐低 1行3个饿鬼甫坐下,立即叫支蓝妹饮番2杯先,天气太热行过来已大汗淋漓!之后就嗌野食啦,一人叫一个𩠌,嗌佐芋头鸡煲、菠萝生炒骨 同 上汤苋菜菠萝生炒骨上枱热辣辣,入口差d 辣到口腔甩皮!拿拿临饮啖啤冻一冻,d生炒骨炒得外面脆卜卜,加上d汁甜酸适中好开胃,送饭一流个菜清清淡淡无甚特别,不过味精少都值得1赞芋头鸡煲上枱一样够热,不过今次d芋头唔够冧,无平时咁好食,有少少失望; 好在d鸡件保持水准,鸡肉嫩滑,身旁既小朋友捞汁食饭食佐两碗夜麻麻唔想食老麦既话,联合兴都系1个相当唔错既选择

个菜清清淡淡无甚特别,不过味精少都值得1赞

夜麻麻唔想食老麦既话,联合兴都系1个相当唔错既选择