今日放假约咗朋友去南昌荟呢间阿翁火锅馆食任食火锅,之前去过其他分店食过质素唔错,而且最紧要嘅系佢系无限时👍🏻任饮任食,可以无拘无束地慢慢叹,今次朋友住近呢边,所以就约左喺呢间食,我地一早订咗枱准时1800入座,安排左我地坐卡位,座位阔落坐得好舒适,出面而家好多餐厅座位设计都比较窄坐得好唔舒服,呢度完全冇呢个问题👍🏻,讲返嘢食先今次就冇选鸡煲就试左佢个猪骨煲,粟米同猪骨都几好食份量恰当,跟住再嚟一份刺身有:三文鱼、带子、甜虾同赤贝, 质素唔错都几新鲜👍🏻,然后到蚝皇鲍鱼扣玉掌,呢个真系好好食炆得好冧好入味非常推介👍🏻👍🏻👍🏻, 之后再嚟埋海鲜拼盘有: 龙虾、蛏子、带子、海虾、鱿鱼同埋生蚝,以上海鲜虽然都系一次性不是任食但确实非常新鲜同高质👍🏻,牛颈脊好有肉味亦好腍滑好食,食完跟住再叫左任食嘅食材有: 鳝片、脆鲩片质素都好高食落都几爽弹,其余任食肥牛、丸类、鹅肠、牛柏叶、水鱿同午餐肉等都系正常水准,忘记讲每人仲有一粒水饺皇,钟意食饺类嘅朋友一定要试😋馅料足好食👍🏻,另外值得赞嘅地方系呢度既侍应都好亲切会时常帮你换碟同加汤,呢间阿翁火锅馆无论食物质素、服务态度、环境地方都好好,而且价钱合理, 如果想无限畅食又坐得舒服 一定要拣呢间👍🏻😋
2024-07-29