2022-10-22
嚟到深水埗行街一定要黎坤记糕品专家买返个糕点!用来孝敬下老人家就最岩!佢呢度最出名嘅就系佢自家制嘅红豆糕!呢啲糕点而家好多地方已经开始渐渐没落,唔系成日都买到!所以每次经过深水埗一定会嚟买,希望重回旧时嘅滋味💕虽然佢越买越贵,亦冇当年咁好食,但系呢种传统嘅味道都系值得大家去买返一旧怀缅一下!红豆糕个红豆味好出好浓,个口感其实系同砵仔糕好相似,不过砵仔糕就再爽口啲呢个系佢期间限定嘅豆沙角!我想讲超级无敌好食好食!仲好食过个红豆糕,原本以为佢系咬落去好脆口𠮶种,点知原来唔系,食落去系好烟烟韧韧,有少少似咸水角𠮶个皮但系入面呢就系红豆馅,好甜好黏嘅,但系好好食!好食,我忍唔住返去买多两包😂虽然佢个价钱冇以前咁抵食,但系都唔算话好贵既..我觉得如果呢个价钱食到呢一个咁高嘅质素既糕品系值得嘅!唔可以同以前比既,始终而家通胀咁高,但系个价钱都系可以接受嘅范围啰!最紧要系好食啰!