2018-04-15
话说今日同朋友出深水埗买完玩具,肚仔饿又唔知食咩好,突然见到一间未见过嘅拉面店出现眼前,为食嘅我地梗系即刻想冲入去试下先喇... 但... 见到条人龙都有6-7人左右,唯有排住队先喇...👉🏻👈🏻排左大约10分钟,有位喇😻😻入到去店内,唔算坐得好迫,枱下有勾比顾客挂袋添... 有免费冰水提供,亦可以购买店内饮品由于几个朋友都系爱蛋一族,于是乎不约而同选左半熟卵拉面跟浓汤汤底,其实仲有清汤汤底可以选择嫁,而且唔够食仲可以加$15替玉(加面)添... 面黎到... 汤底 - 坚浓但唔太咸,有少少肥肉粒,好香!如果觉得肥左少少,枱面有醋提供,可以加少少减少油腻感直面 - 面身较为硬,口感重啲(有需要可以同侍应讲要软少少嘅面)建议可以加少少蒜蓉增加香气😏😏叉烧 - 好薄,质感似肥牛片,但无咁肥,而且好滑好嫰唔鞋口😛😛份量 - 男仕可能差少少唔够饱,女仕就应该够埋数喇... 小店无加一😘服务黎讲,算好ok,因为一路上都多人接住出出入入,侍应尽快手同有礼貌😸总结,深水埗又多间可以选党嘅舖头🎊🎊🎊
排左大约10分钟,有位喇😻😻
面黎到...
建议可以加少少蒜蓉增加香气😏😏
份量 - 男仕可能差少少唔够饱,女仕就应该够
埋数喇... 小店无加一😘
总结,深水埗又多间可以选党嘅舖头🎊🎊🎊