2023-12-26
用餐时间 (3:21pm tea)follow@wojengyea/@wo!正嘢 for more food info🐒 支持我哋发掘更多美食 😋Espresso x Store milk tea 意式咖啡鸳鸯,只系个名有gimmick,但其实饮落等于一杯暖嘅奶茶,非常失望,espresso 味完全无,似饮紧奶茶多啲。再三问多一次咖啡师系咪真系落咗Espresso,佢话原来整错话整个杯俾我。我冇咩所谓,觉得佢态度几好,真心饮唔到两杯奶茶,所以换咗简单一杯latte。好香浓咖啡味,奶味都好重(见佢用蓝色meiji 奶 🥛 ),正常发挥。青柠蜂蜜 $38 🍋🍯热饮正常发挥,有微微青柠味,青柠味未算突出,但饮落润喉,食番个1/4粒青柠,喉咙舒服晒。意大利香草包(日晒蕃茄干🍅& 青橄榄🫒)$38 自家制面包一定要试试,蕃茄干好香,蕃茄味浓郁,青橄榄好Juicy,面包软熟,橄榄油香草味浓郁,热辣辣好好食。♨️餐厅氛围成间餐厅分前,中,上,一进铁闸便是门口有盖室外空间(门口系马路,比较嘈🚙🚌),圣诞期间门口加咗棵圣诞树🎄,几有气氛。中间为咖啡店主要空间,简朴装修,用深墨绿色工业风做装修,墙身用灰泥保
意式咖啡鸳鸯
Latte
青柠蜂蜜 $38 🍋🍯
意大利香草包(日晒蕃茄干🍅& 青橄榄🫒)
餐厅氛围
中间为咖啡店主要空间,简朴装修,用深墨绿色工业风做装修,墙身用灰泥保留旧舖原有味道,楼底极高空间感充足,绿白色旋转楼梯🪜系打卡位所在,好正好特别。
楼上无咩特别,睇嚟似做展览🖼️工作坊 🛠️之用,建议坐楼下,感觉好啲。
青柠蜂蜜