2019-04-02
今日塔车系深水埗落车,正正就企系间拉面店门口,之前都好似唔多觉眼,朋友话试下,就试下啦入到黎,真系几多人,不过有BAR枱位我又唔介意,其实望住师傅煮野都几得意见到师傅好用心咁烧紧叉烧,我都点返个黑蒜拉面配火炙叉烧先。朋友见到个海老拉面就已经双眼发光,不过佢就点佐厚切叉烧啦黑蒜拉面,真系激重黑蒜,讲紧系将肉酱打埋黑蒜个只劲法,夹佐一啖黎食,哗,咩事咁正好香好香跟面再加多个木耳配菜(+8),都几大碗均埋落面一齐食,正,汤底好浓,再配埋个黑蒜酱,真系停唔到系咁饮佢D汤啊﹗连个火炙叉烧都好正,用火炙完真系特别香口朋友个海老拉面卖相都唔差啊,超多樱花虾,饮佐啖汤都好鲜味原来厚切叉烧真系都唔简单WOR,真系坚大块,肉又够淋,又有咬口,同火炙叉烧各有各特式,正﹗我地仲叫佐个八爪鱼丸黎食,不过呢个略有小小失色,个皮略厚,但入面一样好热好淋单讲拉面黎讲质素真系几高,下次可以再黎试下
跟面再加多个木耳配菜(+8),都几大碗 均埋落面一齐食,正,汤底好浓,再配埋个黑蒜酱,真系停唔到系咁饮佢D汤啊﹗连个火炙叉烧都好正,用火炙完真系特别香口
朋友个海老拉面卖相都唔差啊,超多樱花虾,饮佐啖汤都好鲜味
单讲拉面黎讲质素真系几高,下次可以再黎试下