今次去到呢间深水埗既cafe,成日都见到好多人系ig度share呢野,佢系一间食素既餐厅黎架既,但系唔需要太担心会食唔饱🤣我地系礼拜频六开门既时候左右到,但都已经好多人,最后都挂排左一个钟左右就入到,不过呢间分店比起大南街果边细少少既1️⃣ 南瓜苹果意大利饭 🎃🍎🍚 $88因为见到呢个risotto有🍎呢个配搭觉得好特别,所以就叫左。本身我以为通常有苹果既料理都会加玉桂粉,但原来呢个risotto 系冇既,反而食过去系🎃南瓜味多过苹果味🍎,所以有少少失望。票过佢既分量都几大下,始于成碟都系饭🍚,冇乜𩠌,所以食哂果阵有少少吃力😅😅😅2️⃣ 黑松露磨菇汉堡包🍔 $108个磨菇十分juicy又唔会太过干,而且黑松露蛋黄酱都几够味,就算加左芝士都唔会觉得佢个黑松露味会抢走左🤣 呢个burger系配蕃薯条❗️如果中意食蕃薯🍠既朋友,更加推荐👍🏻3️⃣ 焙茶鲜奶 ☕️ $36作为一个茶控既我点会唔叫有茶既野饮呢,杯鲜奶唔会太甜而家焙茶亦都好香,如果中意茶味嘅朋友,一定要叫4️⃣ 豆腐芝士蛋糕 🍰$58🍰个芝士味好香好浓,又有淡淡既豆腐既香味,呢个配搭十分match,而且佢甜而不腻,食多几件都唔怕

1️⃣ 南瓜苹果意大利饭 🎃🍎🍚 $88

2️⃣ 黑松露磨菇汉堡包🍔 $108