2021-05-31
深水埗出名多好嘢食,今日同朋友经过一间日式餐厅,望落环境都几舒服,价钱又几公道,就一于入去试吓。餐厅系扫QR code落单,都几先进。汁烧鳗鱼丼原条鳗鱼都厚身,啖啖鳗鱼肉,超级满足。汁烧得啱啱好,好入味。加上芝麻同埋紫菜,增加层次感。仲有一碗牛肉小菜,都有成5-6粒牛肉粒,好抵食。照烧鸡扒乌冬上菜的时候,首先能够闻到非常香的鲣鱼味,先试一口汤,汤头非常之浓厚,不会太咸,配乌冬吃非常可口。 乌冬烹调的熟度刚刚好,咬下去坚韧有小小弹牙,不会煮得太淋。 照烧鸡的酱汁很香,而且还有少少的焦香味,鸡扒嫩滑多汁,配著乌冬食,很美味~炸南瓜薯饼$24有4好大块嘅南瓜薯饼,南瓜味都几浓,个蓉好creamy,2-4个人食啱啱好,配埋沙律酱更好味。餐厅仲有好多好吸引同埋优惠嘅甜品,不过我哋实在太饱,下次再试。整体而言,今晚食嘅嘢都几好味又抵食。
汁烧鳗鱼丼
照烧鸡扒乌冬