2021-08-30
周末还是不能没有咖啡,是日Cafe Hopping 之旅再次黎到开到成行成市咖啡店既深水埗。Nomad因为一条日本风长楼梯,曾经系一众网红宠儿,不过因为开左一段时间大家热情已经稍微减退,我先去试一试佢地既特色野食。.不同于一般咖啡店,Nomad 做埋晚市全日有咖啡供应。佢地装修算系行日本风,餐单有唔少日式再加上西式菜式供应,选择都几丰富。假日午市都有套餐供应,选择都好多,属于一间有提供咖啡既餐厅而唔系纯咖啡店。.Lunch Set 蒲烧鳗鱼竹炭汉堡配薯条 💲138⭐️3.6/5问服务员必试菜式佢地介左呢款。超长鳗鱼系打卡卖点,鳗鱼肥美酱汁恰到好处份量足。竹炭汉堡系Gimmick 野,食落同一般汉堡完全无分别,但就几钟意佢中间用椰菜沙律解腻。不过整体都系打卡方向为主,不过不失只系属于试一次系列。.慢煮鸡胸配和风柚子沙律 💲98⭐️3/5之前佢哋呢个菜式系冇慢煮鸡胸,价钱平$20,而家加埋鸡胸吸引番好多,减肥中嘅朋友都有嘢食唔怕饿亲。鸡胸分量超多不过就唔算特别嫩滑多汁,纯健康减肥朋友用。.Cappuccino 餐补💲25⭐️2/5口感偏酸同薄身,唔够香醇,感觉不算太良好。另外,虽然话咖啡最重要系
Lunch Set
蒲烧鳗鱼竹炭汉堡配薯条 💲138
⭐️3.6/5
慢煮鸡胸配和风柚子沙律 💲98
⭐️3/5
Cappuccino 餐补💲25
⭐️2/5
口感偏酸同薄身,唔够香醇,感觉不算太良好。另外,虽然话咖啡最重要系味道,拉花只系用黎睇,但好耐未试过去啡店饮奶啡无拉花纯落粉,有少少古怪,唔通今日太早咖啡师未开工?🥲
总结:打卡系数比食品同咖啡出色。到此一游系列。
不专业食评 nei.foodie
蒲烧鳗鱼竹炭汉堡配薯条