2023-04-24
劲耐冇过嚟深水埗呢头,估唔到又多咗好多高质餐厅/ Cafe~早排就嚟咗试呢间由乐队KOLOR成员开嘅朝啡夕酒Cafe~呢度灯光较暗有一种cyberpunk嘅感觉,墙上面有几盏霓虹灯做装饰,「醉醒」两个字好正😆我同朋友就叫咗几款食物share😋 当中我最钟意意大利黑醋酱煎卡津牛脷 ($88),牛脷厚身但食落好软腍同入味👍🏻 唔系章鱼烧卖 ($58) 个名好盏鬼,系炸烧卖配上章鱼烧酱汁,烧卖外脆内软,份量都几多!香炸海苔鱿鱼条 ($68) 香脆得嚟带淡淡海苔味,几不错~主食我哋就试咗Weekly Special 矶烧鲍鱼松露忌廉意粉 ($138),矶烧鲍鱼个酱汁甜甜地好惹味,松露忌廉好香浓,意粉劲挂汁,就算已经食到有啲饱都会忍唔住再夹嚟食😆饮品方面我就试咗 Iced Mocha ($55),用上70%比利时朱古力,所以饮落朱古力味香浓,一啲都唔甜咁晒我🙌🏻 朋友点嘅Americano ($40)都不错☕️呢度气氛几不错,推介大家同朋友嚟饮嘢饮杯嘢倾下计🍻🙌🏻
呢度气氛几不错,推介大家同朋友嚟饮嘢饮杯嘢倾下计🍻🙌🏻