2016-12-20 869 浏览
又系时候打边炉,深水埗出名多好野食,今次我地就拣左去深水埗个边朋友介绍既锅呵呵都食,港铁站附近地点都方便,环境都几舒适,最紧要价钱又合理,款式选择多,值得推介!我地叫左个椰子鸡煲,鸡既份量好多,新鲜原个椰青水同椰子肉都放晒落去,椰子既清香味,净系闻到香喷喷既椰香味,都已经流晒口水,仲要椰青水完全渗入晒落d鸡到,鸡肉食落更嬾滑好味,浓郁汤底真系又食得又饮得! 墨鱼片切得厚薄适中,新鲜又爽口! 肥牛师傅切得厚薄适中,雪花又多又靓,肥瘦比例岩岩好,一啖一片食落又新鲜又嬾滑,份量又多,成碟满晒! 大大只象拔蚌,色泽均匀,鲜甜爽口! 牛丸,猪肉丸十足十足自家制大粒又弹牙! 豆腐好滑漏,蔬菜菇类都洗得好干净! 师傅用心将食物都切得靓靓,排得整整齐齐,真系令我地更加开胃,食极都唔够饱!
墨鱼片切得厚薄适中,新鲜又爽口!
大大只象拔蚌,色泽均匀,鲜甜爽口!
牛丸,猪肉丸十足十足自家制大粒又弹牙!
豆腐好滑漏,蔬菜菇类都洗得好干净!