2016-05-27 1286 浏览
今日收工同朋友去深水埗脑场揾 parts, 其实都好耐冇系深水埗行, 之后唔知食咩好就去西九睇睇, 上到西九既苹果商场发现左 Cafe Charm's, 哗咁劲开埋分店哦, 而且入面好多人, 仲有一张两人台, 咁食生不如食熟 去过黄埔个间都唔错 入来试试...由于佢系小店所以位置唔系好多, 同埋呢同隔离台有D 亲密唔理啦食为先, 即睇 menu 叫野食, 同时都系要问问店员有咩推介, 最后就叫左三样野来食.  "明太子烟肉忌廉意大利粉配北海道带子", "约克群啤酒炸鱼薯条", 同 "焗芝士烟肉大啡菇水煮蛋配风脆薯皇""明太子烟肉忌廉意大利粉配北海道带子"明太子汁好味又唔会太咸, 忌廉又唔会太过腻刚刚好, 意大利粉煮得好软硬度 perfect! 好食, 不过带子反而有少少干, overall 影响唔太大"约克群啤酒炸鱼薯条"Overall 味道都唔差, 但薯条有少少干, 炸鱼入面D鱼肉唔太结实, 不过食炸鱼薯条主要系个 tata sauce, 我觉得个 tata sauce 就系炸鱼薯条既灵魂, tata sauce 好咪 就会提升炸鱼薯条成件事, Cafe Charm's 佢地个 ta
由于佢系小店所以位置唔系好多, 同埋呢同隔离台有D 亲密

"明太子烟肉忌廉意大利粉配北海道带子"
明太子烟肉忌廉意大利粉配北海道带子

"约克群啤酒炸鱼薯条"
约克群啤酒炸鱼薯条
Overall 味道都唔差, 但薯条有少少干, 炸鱼入面D鱼肉唔太结实, 不过食炸鱼薯条主要系个 tata sauce, 我觉得个 tata sauce 就系炸鱼薯条既灵魂, tata sauce 好咪 就会提升炸鱼薯条成件事, Cafe Charm's 佢地个 tata sauce 都几好味!

"焗芝士烟肉大啡菇水煮蛋配风脆薯皇"
焗芝士烟肉大啡菇水煮蛋配风脆薯皇
Also Overall 味道都唔差, 灵魂系个大啡菇 大啡菇好香同埋好有口感, 不过呢个大啡菇入面太多水焗得唔够干, 水煮蛋如果有D 酱配埋会更好味, 因为水煮蛋有少少淡~
2016-05-25
明太子烟肉忌廉意大利粉配北海道带子