2024-09-07 5652 浏览
呢日嚟咗深水埗揾食,意外发现呢间亲民西餐厅,价钱相宜得嚟,食物仲要系由前任五星级酒店大厨主理㗎😎黑松露炒滑蛋配芝士和牛汉堡包汉堡包嘅馅料非常丰富,又一层黑松露炒蛋,黑松露嘅味道香气扑鼻🍳 另外入面仲有芝士同埋和牛汉堡扒,和牛汉堡几Juicy嫩滑,有软绵绵嘅质感🐮当然唔少得嘅系蕃茄、青瓜同埋生菜呢啲配料。呢个汉堡包嘅伴碟配咗薯条同埋沙律,薯条仲系我最钟意嘅粗薯条🍟肉酱千层面呢个千层面嘅肉酱同面条嘅比例唔错,有白汁,肉酱,芝士同面条间住间住🧀 仲可以做到拉丝效果🤤 汁烧牛脷呢个小食性价比好高,牛脷好软腍,一份有四件厚切牛脷👅 酱汁略带点咸味,同牛脷好夹,个人认为钟意食牛舌嘅朋友一定要试吓👍🏻法式鹅肝多士一份有两件,底下嘅多士系香草软包,食落口唔算好硬,配埋煎得金黄嘅鹅肝,入口creamy,真系好有幸福感☺️ 加上有少少黑醋,更加可以解腻。巴斯克芝士蛋糕可以用优惠价$22加配蛋糕,呢日都有七至八款手工蛋糕可以拣。我哋就拣咗巴斯克芝士蛋糕,口感几rich,味道又唔会好甜🍰饮品芒果沙冰,一杯份量充足,适合夏天嘅饮品🍧 菠萝乳酸梳打,味道酸酸甜甜,几开胃🍍食完先发现原来餐厅唔驶俾加一,真系高性价比到

黑松露炒滑蛋配芝士和牛汉堡包

巴斯克芝士蛋糕
巴斯克芝士蛋糕

饮品
芒果沙冰  菠萝乳酸梳打

食完先发现原来餐厅唔驶俾加一,真系高性价比到哗一声🤩 难怪咁多人喺门口等位啦 。
午餐