2023-06-23
2023.06.21夏天🌞想打边炉🍲当然揾番间坐得舒服既餐厅啦💁🏻♀️今日放咗工就同朋友黎咗呢到开餐🥢皆因个名好得意而且地方十分阔落✨餐厅主打4️⃣款酒类汤底🤩分别系清酒🍶红酒🍷花雕🍶啤酒🍻另外亦有提供六款无酒精嘅汤底给客人鸳鸯双拼💁🏻♀️食物种类方面除咗有餐前小食、刺身、海鲜、牛肉、肉类、家禽、手工饺、手打丸、手打滑、蔬菜、面食、其他、甜品😮饮品方面除咗有汽水🥤多款酒精饮品🍸🍺🍷🍾🍶仲有特饮🍹同自家制饮品🫶🏻完全系应有尽有👍🏻绝对适合🈴️同三五知己👩🏻🤝👩🏼一家大细👨👩👧👦聚餐既好地方🎉点餐前店员先送上两杯酸梅汤给客人先开开胃🥰之后再递上酱料盘给客人自行Mix 😉今次我地拣咗1️⃣自家脆炸响铃 $48/4件作为餐前小食金黄色香脆可口💛每人一件单食、另一件放落火锅数秒再食用⏳两种口味都不错😋2️⃣清酒🍶边醉海鲜锅🦐🦀 $328店员会系客人面前加入汤水同清酒🍶之后等数分钟翻滚后会先让客人试试头啖汤🙂感觉好清甜☺️之后就可以享用各种新鲜海鲜🦀🦐2️⃣手切牛🔪🐃(三拼)$388有特级牛小排、牛颈脊、封门柳店员细心讲解按牛既轻重味道次序进食会更享受😉三款牛既厚薄度同色水都好好😙食落牛味十足岩晒我❣️3️⃣边叙
夏天🌞想打边炉🍲
今次我地拣咗
1️⃣自家脆炸响铃 $48/4件
2️⃣清酒🍶边醉海鲜锅🦐🦀 $328
2️⃣手切牛🔪🐃(三拼)$388
有特级牛小排、牛颈脊、封门柳
3️⃣边叙五宝丸⚪️⚫️🟠 $108
分别各有两粒手打墨鱼丸🦑手打鲜虾丸🦐棍打牛筋丸🐃香菇贡丸🍄鱼蛋⚪️每款都好弹牙🦷
4️⃣嫩滑牛骨髓🦴 $88
唔系好多地方有🫣呢到份量好多😝只需要大约4分钟就可以享用嫩滑牛骨髓🦴
5️⃣冰菜🧊🥬 $68
同样比较少见既食菜之一!无论生食或者放入汤底浸几秒再食用都可以👌🏻好新鲜又解油腻💚
6️⃣蜜桃🍑芦荟爽茶🍹$38
特饮之一🧡夏日炎炎好透心凉🧡