今日又系凑B生活,带住两个姨甥,第一时间谂到既居然系深水埗西九龙中心。大家都知西九龙中心的food court最多野食,玩之前梗系上去觅食先啦!小朋友果然离不开炸鸡薯条,直接拣左尼间韩式无骨炸鸡。 同店长倾左阵,原来佢曾居住首尔多年,亦在当地开餐厅,用最贴地的价钱💰,提供最正宗的韩式炸鸡🐔。 所有炸物即叫即炸,建议大家一定要衬热食‼️ ⦁芝士炸鸡餐 $49⦁甜辣炸鸡餐 $48⦁酥炸蒜香味鱿鱼餐 $57🐔炸鸡炸得外皮松脆,炸浆亦唔会厚,入面仲keep到肉汁,上面洒了超多芝士粉🧀,超邪恶。而🐔甜辣炸鸡用上传统韩式辣酱味,酱汁少少辣🌶️,刺激到整个味蕾,辣得过瘾。一定要提,莫过于🦑酥炸鱿鱼圈,炸得脆口之余唔会觉得油腻,口感烟韧易咬,加上蒜香🧄更加惹味。 ⦁卡邦尼饭(跟餐)⦁安东鸡饭(跟餐)两款饭都份量十足‼️‼️卡邦尼饭奶香味🥛超浓又creamy,配料有烟肉🥓同薯仔🥔,够晒咬口。而安东尼饭🍛即系韩式经典鸡肉饭,有少少辣🌶️,而味道不错。炸鸡配上暖笠笠的饭,令人感到满足! ⦁麻辣脆薯条(跟餐)$20⦁粟米浓汤脆薯条(跟餐)$20⦁狂热脆薯条(跟餐)$20每款脆薯条热食劲香口,小店用上波

⦁芝士炸鸡餐 $49
⦁甜辣炸鸡餐 $48
⦁酥炸蒜香味鱿鱼餐 $57

⦁卡邦尼饭(跟餐)
⦁安东鸡饭(跟餐)

⦁麻辣脆薯条(跟餐)$20
⦁粟米浓汤脆薯条(跟餐)$20
⦁狂热脆薯条(跟餐)$20
每款脆薯条热食劲香口,小店用上波浪纹的粗薯条,口感十足而且味道各具特式。🍟麻辣味对我地黎讲有点辣,如果大家唔怕辣可以try try,因为都几惹味。🍟粟米浓汤味,味道甜甜,小朋友最爱!🍟狂热薯条洒上干辣粉,微微辣,相对另外两款就唔够吸引。

⚠️温馨提示
1️⃣ 麻辣脆薯条🍟是隐藏款,平时用外卖App可直接点,堂食就要自己嗌,餐牌冇架!
2️⃣ 电子消费满$200,可享免费泊车!

芝士炸鸡餐
甜辣炸鸡