💎总评分:9.0/10-呢日赶时间食个快靓正lunch,谂住入嚟食D一般冰室见惯嘅食物,点知有惊喜🤩。首先menu封面设计有心思,系幅深水埗街道嘅扫描画,一打开除左港式食物之外,仲有新马嘅海南鸡同叻沙🇸🇬、四川嘅酸菜鱼🌶️、英式嘅全日早餐🇬🇧,同埋专为素食人士准备嘅选择,多到有选择困难症嘅小编睇左好耐。🚗 正对面系巴士站同大马路,转入掘头路有一两个咪表,或者可以泊前少少D街,似系安全。1️⃣ 榛子酱西多士 $34 西多系好多人嘅下午茶首选,榛子酱夹心够晒邪恶😈,系冰室signature 之一。平时食开炸物最怕油益味,今次完全无呢个问题,虽不是流心,但小编反而觉得咁样啱啱好,唔会太甜👍🏻。2点后下午茶价钱更加优惠,薯条只需+$8,即叫即炸,加埋个绝配嘅红豆冰都系+$9,好多红豆喺底,非常抵食🤑。2️⃣ 爆馅蛋牛治 $28餐厅另一招牌必叫,一打开menu就有大大张相影住劲厚嘅蛋牛馅🤤,小编决定要验证下系「照片」定「照骗」。结果实物足足两寸厚📏,差D咬唔晒,咸牛肉炒蛋呢个配搭简直系最住拍档🥰,一咬落去除左香浓蛋味,仲有牛油香味喺烘底面包下SUM出,呢个价钱堂食咁大份三文治真系值回票价👍🏻。3️⃣ 芝士焗波
💎总评分:9.0/10

1️⃣ 榛子酱西多士 $34
榛子酱西多士

2️⃣ 爆馅蛋牛治 $28
爆馅蛋牛治

3️⃣ 芝士焗波士顿龙虾海鲜饭 $108
小编平日都钟意食焗饭🍚,见到有波士顿龙虾咁重料,马上决定试一试。由于焗饭系即叫即焗,要预番少少等候时间⏰。热辣辣嘅焗饭嚟到时,闻到劲香白汁芝士味🤤,半边龙虾都好大只又多肉🦞,仲有青口、鱿鱼、鲍片、龙利柳鱼块、蟹柳、日式鱼蛋片、杂菌同西兰花🥦,所有海鲜都无雪味,鱼块仲要几新鲜🐟,配埋个炒饭底更加惹味,虽然喺menu上面算系较为贵嘅选择,但系咁足料又咁好食,性价比都好高👏🏻。樽仔咖啡跟餐+$15,口感顺滑,港式咖啡味道香浓,嚟得冰室必叫嘅饮品☕!

芝士焗波士顿龙虾海鲜饭

总括嚟讲,真心觉得可以二访,因为menu上面嘅option坚系好多,而且质素唔错价钱又抵食😋,食一次根本试唔晒佢D signature,主食同小食都好多选择,无论系lunch 定dinner都一定揾到野啱食✨。
环境服务:⭐⭐⭐⭐⭐
食物质数:⭐⭐⭐⭐⭐