2022-09-07
最近又放假, 约咗friend去深水埗探险🤣 误打误撞就入咗呢间好日系嘅Cafe🙈 平日下午唔算多人, 有劲多打卡位俾你慢慢影🥳.松叶蟹肉意粉 $138一送上嚟, 已经闻到好香嘅松叶蟹肉味, 调味好好食👍🏻 唔会太咸又唔会话冇味, 一切都啱啱好~ 仲有唔少蟹籽🧡.温泉蛋卡邦尼扁意粉 $118卖相超靓!! 有好大只温泉蛋喺意粉上面🙆🏻♀️ 一督爆只蛋, 所有蛋黄流晒出嚟!! 捞埋佢食真系好正🤤🤤 仲有啲烟肉同菇!! 个汁好好食!! 好想encore多碗🤤.Matcha Special 🍵 $60喺OpenRice或者IG都见到系必点嘅🤣 所以就决定一试🤪 点知又真系几高质㖞😚 佢哋用咗燕麦奶+豆腐同抹茶, 都饮到燕麦奶嘅味道🤫 仲有啲豆腐😛 口感几得意~ 仲有好浓嘅抹茶味, 做到回甘嘅感觉👍🏻 抹茶控必点!!🍵 .Hojicha Latte $55好香嘅焙茶味, 唔会话太甜, 打卡一流😚 不过朋友话略嫌多冰, 可能会沟淡咗个茶味👀 但整体嚟讲都唔错~.📍Kokoni Coffee深水埗基隆街156号地舖
松叶蟹肉意粉 $138
温泉蛋卡邦尼扁意粉 $118