餐厅: 元気寿司
资讯:

2021-11-22 703 浏览
周末晚,6点几,去到mikiki,唔知食乜又怕等位,就去唔会点大伤元气嘅元气寿司。讲回转,又寿司啷又斗鲜,元气都被抢唔少客,所以等位比从前快很多,5分钟入得。寿司饭相对其他会细旧啲,啱我呢啲唔凑米气人士。筋子呢啲必食,始终得佢有,此外嗌碗儿童乌冬,儿童成碗ko 哂。因心水系油甘鱼,我特别钟意佢新返嘅双重厚切油甘鱼配柚子醋果冻,两块呈十字叠面,油甘汤滑溜够鲜,柚子醋果冻如果大滴啲会更带出鲜味。另一惊喜系个火龙卷,即鳗鱼牛油果卷,呢类卷喺第二啲寿司店都食过,但呢件鳗鱼好香口同软滑牛油果好衬。活赤贝三件装食得出唔系雪藏,系㓥开整只新鲜赤贝分开三部分配落寿司饭。

上左:螺肉 上右:芥辣八爪鱼 下牛油果三文鱼寿司
儿童竹轮乌冬
前:双重厚切油甘鱼配柚子醋果冻 后中:原只赤贝3件装
左:蟹柳蟹糕军舰 右:火龙卷
2021-11-20
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
上左:螺肉 上右:芥辣八爪鱼 下牛油果三文鱼寿司