2020-01-17 844 浏览
渣哥对于大家黎讲唔会陌生啦😉,唔系住喺附近,所以一直都无机会试吓。今次我特登黎到九龙湾依度朝圣,睇吓系咪真系咁好食,深黄店💛嘅就一定好食🤔?我叫左个渣哥三宝(猪皮、萝卜、(辣)鱼蛋)($30),未讲食物之前,依间店系九龙湾地铁站附近,德福广场一期平台嘅位置,近MCL德福戏院。点解要讲咁清楚,少去九龙湾嘅我以为渣哥间野喺广场入面😅⋯⋯下午茶时间无乜人去食,所以唔洗排队✌️⋯⋯渣哥三宝(猪皮、萝卜、(辣)鱼蛋)($30),价钱黎讲都偏贵,份量唔算多,都有满满一碗嘅。第一眼见到6粒鱼蛋,下面仲有几粒,咁第一个试吓个鱼蛋先。鱼蛋得辣同唔辣拣,无我想拣嘅小辣,鱼蛋细细粒,拣左辣嘅都觉得唔辣,有机会啱啱先浸辣汁到🤔,完全唔觉得辣,都弹牙爽口,不过细粒左啲⋯⋯————第二个试吓个猪皮先,猪皮就普普通通啦,唔够入味,而且又唔够淋。平时我食猪皮钟意食淋啲,入味啲,依个猪皮对我黎讲就麻麻哋啦⋯⋯最后试埋个萝卜先,萝卜大大旧,有5-6旧,但系就唔够入味,系爽口嘅唔淋,唔系我钟意食啰,萝卜食到中间仲要食到有啲根定系渣(看下图),仲要唔止一旧系咁,所以个萝卜麻麻哋⋯⋯渣哥三宝(猪皮、萝卜、(辣)鱼蛋),三样嘢无个
🤔?

渣哥三宝(猪皮、萝卜、(辣)鱼蛋)

,鱼蛋细细粒,拣左辣嘅都觉得唔辣
————
第二个试吓个猪皮先,猪皮就普普通通啦
⋯⋯

,萝卜食到中间仲要食到有啲根定系渣(看下图)
,仲要唔止一旧系咁
,所以个萝卜麻麻哋⋯⋯

渣哥三宝(猪皮、萝卜、(辣)鱼蛋),三样嘢无个系好味,鱼蛋都爽口嘅,深黄系咪等于好食🤔?可能渣哥三宝唔好食姐🤫,渣哥一九九六仲有其他好多野㨂,不过渣哥三宝真系要改善下。
————-
😌我会再黎食过,或者有机会试吓个生菜鱼肉碗仔翅⋯⋯大家经过可以试吓渣哥一九九六其他野食,但系唔推荐
渣哥三宝(猪皮、萝卜、(辣)鱼蛋)⋯⋯
2020-01-17