2021-07-14 417 浏览
黎到浅水湾一定要黎试下黎间泰菜😍餐厅装修好特别,五颜六色感觉好exotic😂 你仲可以拣坐bar 台/ outdoor/ indoor 嘅座位,今次同友人想坐得舒服d 就拣左入面嘅位置,身后有落地玻璃,自然光非常充足☀️/‘Don’t tell mom’ roti pancake $95/黎个小食系个staff 推介嘅,真系冇介绍错😳佢面头有好多猪颈肉同埋芫荽😍猪颈肉非常弹牙爽口,加埋薄饼底好好食🥰落少少青柠汁食落冇咁腻👍🏻/Charcoal grilled chicken skewers $85/黎个串烧就普通,炭烧得几香口但系鸡肉有d干... 酱汁都系普通/Sip song phad Thai $210/Phad Thai 好好食😳个人觉得赢左samsen🙈😂可能因为佢有调教过d 味道,迎合香港人,黎到嘅phad thai 味道啱啱好唔会太咸👍🏻 同埋佢真系有好多虾,全部都新鲜弹牙💯 /Fresh young coconut $50/椰青无算好甜😂不过清清地都唔错,同埋大大个椰青摆系到打卡都好靓😂/Coconut and corn ice cream $70/黎个雪糕又系好好食,虽然

‘Don’t tell mom’ roti pancake

/Sip song phad Thai $210/

/Fresh young coconut $50/
Fresh young coconut

黎个雪糕又系好好食,虽然食完主食已经超饱,但系我坚持要甜品🤣证明我坚持冇错!椰子雪糕好香,加埋玉米味道好夹👍🏻个雪糕唔会超甜,傍边仲有sticky rice foam,几特别🥰
Coconut and corn ice cream

整体黎讲,食物质素唔错,环境都好舒服!服务就正常,佢好在冇时间限制,可以慢慢食慢慢坐!👍🏻
‘Don’t tell mom’ roti pancake
Fresh young coconut