2022-07-11
前几日朋友生日,我哋一齐去咗赤柱玩,去咗沙滩游水,喺沙滩附近我哋揾咗间餐厅食晚餐😘,我哋当然拣咗我最钟意食嘅日本菜啦❤️-我哋叫左炭烧牛舌😋,烧到好焦香,而且好juicy, 牛舌仲要系厚切,又真系几好食㖞😘我哋另外仲叫咗烧鱿鱼🦑,烧汁几香,口感新鲜👍🏻,仲有叫咗烧鸡翼,烧得好干身,外脆内嫩😋😋-软壳蟹&虾卷😘,入面满满都系软壳蟹同虾,都几足料下㗎,不过价钱上偏贵$188,味道一般。-我哋仲叫咗个刺身(二人前) $880价钱上面略嫌有少少贵,而且我觉得要配埋冰会好啲,刺身系厚切,中拖罗但有少少根,而我最钟意嘅就系帆立贝 佢大大粒好厚肉,而且非常鲜甜👍🏻👍🏻另外仲有赤身、深海池鱼、三文鱼、间八、牡丹虾等等,尚算新鲜❤️-而最后我仲试咗佢哋嘅杂锦天妇罗,分别有虾,番薯,南瓜,秋葵、冬菇等等,查粉都唔会太厚,都唔错㗎😘😘-而嘢饮方面我哋叫咗白桃梳打同埋巨峰提子梳打,都比较上偏甜-
我哋仲叫咗个刺身(二人前) $880
而嘢饮方面我哋叫咗白桃梳打同埋巨峰提子梳打,都比较上偏甜