2017-03-11
是日再次光顾位于马鞍山公园旁既呢间餐厅,人流比较少,唔需要等位之余仲可以选择自己钟意既位置。我坐喺窗旁可以见到泳池仲见到窗上贴左小小字句,写住:Life is full of joy and happiness好多时因为繁忙既工作、急促既生活步伐,而令人遗忘左身边的美好事物。呢度一间远离繁嚣既餐厅,望住泳池同蓝天美景,可以让人尽情放空~附近既公园环境都好优美,行多两步就系海边步道,眼前既慢活都系生活中既joy and happiness阿~田园野菌炒意粉 $38拣左一款素食意粉,间唔中食多啲菜同纤维落肚,减轻吓肠胃负担,身体都感觉良好啲。虽然系炒意粉,但无落过多既油。而且有青红椒同露笋,增加爽脆口感。味道比较清淡,无太多既调味。芝士肉酱薯蓉配牛角包 $38肉酱好稀,肉碎份量少,以汁居多。薯蓉只有一球,感觉唔似系现打既薯蓉,因为无咩薯味同质感。牛角包系烘热左既,点住酱汁黎食。呢客食物质素一般,唔推荐。芦荟柚子蜜跟餐既饮品款式好多,呢个芦荟柚子蜜系唔洗额外加钱的~呢方面抵赞一上桌就闻到柚子蜜既清香,入面仲有粒粒芦荟肉,甜度适中结帐时仲见到有外借雨伞服务~呢间店真系好贴心阿下午茶餐餐牌
呢度一间远离繁嚣既餐厅,望住泳池同蓝天美景,可以让人尽情放空~附近既公园环境都好优美,行多两步就系海边步道,眼前既慢活都系生活中既joy and happiness阿~ 田园野菌炒意粉 $38
牛角包系烘热左既,点住酱汁黎食。
呢客食物质素一般,唔推荐。
一上桌就闻到柚子蜜既清香,入面仲有粒粒芦荟肉,甜度适中