2019-03-13
The 5B private corner 荃湾呢一间清优舒适嘅cafe店, 环境布置同设计都非常之花心思,作为一个休闲放松嘅地方就最适合不过场内有好多嘅摆设, 布置都好精美, 形成一个家的感觉窗口位面对荃湾海旁, 可以一览美景店内亦都有大枱,可以一大班人黎消遣晚市套餐日呢D选择餐汤系罗宋汤, 而沙律落咗黑醋,酸酸甜甜嘅头盘, 蒜蓉包好脆好薄煎封北海道刺身级带子蒜香天使面天使面好重蒜味,炒得非常之香, 而店内有提供芝士粉,加少少可令味道更加突出, 带子煎香咗两边至金黄色,都几大粒架,味道都唔错摆盘都几靓香煎慢煮西班牙黑毛猪配自家制苹果酱薯角脆卜卜, 好香口, 而黑毛猪味道浓沃, 肉味亦都好突出, 比起平时其他嘅猪肉味道更加浓, 而且肉质嫩口,味道不错而最后甜品可以自由选择朱古力芝士蛋糕口感比较实,芝士味几重, 值得推介薄荷朱古力慕士蛋糕口感偏软, 薄荷味浓, 朱古力不太甜呢度环境清幽,绝对系一个休闲嘅消遣热点, 而且店员服务态度良好, 值得推介
场内有好多嘅摆设, 布置都好精美, 形成一个家的感觉
窗口位面对荃湾海旁, 可以一览美景
店内亦都有大枱,可以一大班人黎消遣
晚市套餐日呢D选择
煎封北海道刺身级带子蒜香天使面
摆盘都几靓
香煎慢煮西班牙黑毛猪配自家制苹果酱
而最后甜品可以自由选择
朱古力芝士蛋糕
口感比较实,芝士味几重, 值得推介
薄荷朱古力慕士蛋糕
口感偏软, 薄荷味浓, 朱古力不太甜