2019-08-18
喺中环揾餐晏仔食都好难,唔系因为选择少,而系度度都好多人,真系好难揾位呢日走咗入利源西街睇下有乜食,发现咗呢间小店,见价钱都okay就决定去马饺子款式都几多,而且可以选择煮法另可以选择加$4要双并,弹性都几大留意左上角可以因应自己需要合并A、B或C类食物我同朋友点咗一份ABC同一份AB,已经食到好饱先讲讲饺子,因为我地想食健康啲,所以全部拣晒汤饺饺皮好薄,馅料唔多唔少,啱啱好做到一口嘅效果呢度嘅肉饺子都系以猪肉为主,无论系粟米、韭菜、姜葱定蒜芯都好,全部都好好食好似食肉饼咁一旧死实就会大扣分,但猪肉要打得松其实都几考功夫,三一饺子就做得几好,猪肉鲜味得嚟有肉汁,加少少辣酱或醋真系好好味豆浆虾皮汤米线真系几香荳味,成个面好清但唔寡,饮咗好多啖汤都唔觉口渴,应该系无味精鲣鱼昆布汤乌冬都系清清地嘅,乌冬弹牙,早知佢啲嘢食咁健康就嗌一份煎饺放肆下😩结果都系嗌咗个香口嘢,炸饺子鸡翼佢表皮炸得好靓,油腻程度比想像中低咬落热辣辣但肉仍然好嫩,留出嚟嘅油汁有少少芝士味咁 入面包咗少少肉,都系𠮶啲松化猪肉馅,好正好味到连鸡翼尖都饮食到干干净净
饺子款式都几多,而且可以选择煮法
另可以选择加$4要双并,弹性都几大
留意左上角可以因应自己需要合并A、B或C类食物
我同朋友点咗一份ABC同一份AB,已经食到好饱
先讲讲饺子,因为我地想食健康啲,所以全部拣晒汤饺
饺皮好薄,馅料唔多唔少,啱啱好做到一口嘅效果
结果都系嗌咗个香口嘢,炸饺子鸡翼
佢表皮炸得好靓,油腻程度比想像中低
好味到连鸡翼尖都饮食到干干净净