2019-06-20 2816 浏览
今日同男友行街,甘岩就见到呢间餐厅食素食就上左去望下。意想不到系好多人食!甘岩同䢂有一家人都系上去食,甘我地又无订位就甘走上去所以系要等既。。。我地7点9左右上去餐厅系full 左,等左20分钟先有位。。餐厅吾算好大,但好full,好多都系一家人食。其实餐牌选择吾系好多,但真系全素食,乜都想试下既我就点dinner set啦汤品:芦笋西兰花桃胶忌廉浓汤🍲个汤饮落好浓味,又香又浓。成个汤似系用蔬菜搅烂煮而成,好饮黄菇竹笙雪莲子黄耳炖汤:呢个中汤好清甜,用料十足前菜:四喜烤夫:呢但我觉得似平时食既酸斋,餐厅切到细细粒好方便食,而且好入味。青瓜黑木耳腰果:有小小麻辣既味道但吾系劲辣。。。切到细细粒甘,忍吾住不停夹泥食。薯仔合桃冰菜沙律🥗:好食,沙律入面有小粒粒青瓜,冰菜好爽脆。。手卷:芦荟&香芒牛油果苜蓿芽手卷:呢个手卷真系好特别,但味道真系好似食紧寿司甘。其实苜蓿芽系好似豆苗芽甘,好爽脆,有小小草青味,味道清新又fresh。。主菜:青咖哩杂菜猴头茹配薄饼及珍珠米饭🍚哇。。好大份丫。个饭就有点硬,薄饼好酥脆。青咖哩好大份,入面有好多杂菜又有几旧猴头茹。味道同卖相都赞!沙嗲杏鲍茹豆干配法包:卖

餐厅吾算好大,但好full,好多都系一家人食。

汤品:
芦笋西兰花桃胶忌廉浓汤🍲
个汤饮落好浓味,又香又浓。成个汤似系用蔬菜搅烂煮而成,好饮

黄菇竹笙雪莲子黄耳炖汤:
呢个中汤好清甜,用料十足

前菜:

手卷:

主菜:
青咖哩杂菜猴头茹配薄饼及珍珠米饭🍚

沙嗲杏鲍茹豆干配法包:
卖相真系好靓!串烧系三色椒。菇🍄同豆干。。。串烧烧得好够香,法包亦烤得好香脆咖。虽然系烧但三色椒同菇都一样好juicy吾会干巴巴既

甜品🍮
泰式奶茶千层蛋糕🍰
我数过好似有16层咖🤣🤣有一阵茶既苦涩味,奶油好香又滑。重点吾太甜,清新既味道。

鲜果雪糕芭菲🍦
一个甜品杯上,最上有玫瑰花🌹cream。orea同士多啤梨,榛子雪糕,然后系朱古力脆米,下面系哈蜜瓜,最底有奇亚籽。。。
我觉得成餐饭最吾健康就系呢个啦🤣🤣

饮品:
柠檬姜蜜同紫贝天葵荔枝梳打

呢餐素食饭,无谂过会甘饱。而且卖相味道都有惊喜,素食真系可以好食😬😬而且上泥食一定要先订枱,walkin有机会无位咖。

2019-06-19