2018-04-05 216 浏览
复活节假期约埋姊妹们食返个下午茶,位置都几就脚易揾,上到去都见唔少人系度tea紧。门口呢个霓虹灯系呢间cafe 既招牌打卡位,影相望落都几靓既,但现场睇就一般般,因为净系得呢个位比较有设计感。我地个日坐榻榻米,系窗边既位置,可能本身舖内空间有限,其实位系有d逼夹既,真系岩岩好坐到。而我地3个身型算系正常女仔高度,唔太肥既😅一坐低叫左杯野饮下先,朋友迟左少少打算等埋一齐先叫野食。我呢杯系*鸟语*,其实系菠萝梳打,梦幻既紫色睇得出系蝶豆花👀而吸管都几有心思·系心型架👀👀不过味道就系无特别,普通菠萝梳打一杯~等齐人就叫左个牛油果忌廉海鲜意粉,食落ookk 咁啦。味道较清淡,虾几大只爽口个种,仲有一两片带子。不过完全揾唔到牛油果在那里😂明明个名有架嘛⋯呢个红粉波波饭团咖喱配炸虎虾,咖哩够香辣,似系日式咖哩,饭团入面有紫菜同芝麻几香口,颜色应该系红菜头既颜色。炸虾味道适中香脆,算系唔错。柚子胡椒鸡翼~本身都觉得呢个配搭应该几match,的确系!我地都觉得呢个系比较突出d,餣味岩岩好,胡椒同柚子好日式感觉,鸡肉嫩滑。整体而言,普普通通,算系咁啦🤔🤔

鸟语

一坐低叫左杯野饮下先,朋友迟左少少打算等埋一齐先叫野食。
牛油果忌廉海鲜意粉

虎虾咖哩红粉波没饭团

柚子胡椒鸡翼

整体而言,普普通通,算系咁啦🤔🤔
2018-04-02
下午茶