2020-11-28 109 浏览
位于美丽华商场地库嘅Espresso Alchemy,虽然位置喺电梯底但一啲都唔隐闭,反而有种悠然自得,没有人来人往嘅烦嚣。嚟远就闻到cafe既咖啡香,餐厅主打木系装修,走小文青风格。每个lunch set包括daily soup同regular size coffee. 当日Daily soup系蕃茄汤,小小辣,每啖都食到蕃茄蓉。餐饮叫左一杯Ice latte 同一杯hot mocha。Latte奶味香浓,mocha远远已经闻到朱古力嘅香气,两杯都大推!意粉软硬适中,大虾有4至5只,蕃茄辣汁酸中带辣,非常惹味。All day breakfast 牛角酥非常松脆!香气扑鼻。另外牛油果有一整杯,份量十足。餐厅虽然喺电梯底,但仍感觉阔落,系下午可以放松小聚既好地方。

香煎虎虾配芦笋辣蕃茄汁意粉

意粉软硬适中,大虾有4至5只,蕃茄辣汁酸中带辣,非常惹味。

All  day  breakfast

2020-10-23