2019-04-21
豆腐时代 (蓝田)蓝田蓝田启田道50号启田市场地下1087号舖-----路过蓝田呢间小食店见到$12蚊一碗红豆或芝麻糊豆腐花 见未试过又好平 就叫碗红豆豆腐花黎试下 点知咁就中伏啦 豆腐花毫无豆味 唯一庆幸ge系质感都仲算滑溜 不过咁 豆腐花本身就系清淡ge甜品 无味都唔可以完全怪佢 可能真系太健康 太少糖 但系最过分ge系 连红豆沙都系无味ge b仔从来未食过咁淡ge红豆沙 好似水咁 其实见到个样都已经觉得好唔对路 只色好浅色 但系结果原来味道都一样咁伏 老实讲酒楼ge红豆沙都好味过佢 整体真系好淡好淡 好似水味 可能厨师真系太追求健康 搞到成个甜品都无咩味🙈🙈🙈有好大改善空间-----👶🏻B仔整体评价:3/10个👍🏻👶🏻B仔抵食程度:8/10个👍🏻👶🏻B仔环境评分:买走yo👶🏻B仔味道评分:2/10个👍🏻👶🏻B仔回头机会:0/10个👍🏻-----
蓝田蓝田启田道50号启田市场地下1087号舖
👶🏻B仔整体评价:3/10个👍🏻