2022-10-15 408 浏览
星期五晚上一个人试一下三才在渣甸坊细舖,6点几都排队可能细舖坐位少,门外已落单加快流程. 上open rice睇定歺牌,我叫左炸蛋,鱼皮 坐在角落单丁位.坐低后,眼镜大姐好快已经拎多张櫈俾我放袋.上炸蛋面时佢望一望我张手写单,唔出声又减返单拼价.真系好细心,又自动自觉,唔会有D茶记大大声话人落错单.(我都有留意,以为加左价,几蚊唔系咁在意,冇出声)炸鱼皮okay既,放落汤浸食自己喜欢较厚粉个种炸蛋皮okay, 肉质非常厚实,味道okay. 如果加多d浸汤时间可能口感更好,鱼汤味更甜.淡有淡好,(旺角XX香好够味,淋滑,但真系重味,又油又咸)所以这种清淡厚实,加上店员态度,真系食得出良心.再外带墨鱼条和鱼片返屋企气炸👌真厚实虽然这价钱冇可能什么惊喜但这种简单,扑实既味道 香港已愈泥愈少.
星期五晚上一个人试一下三才
在渣甸坊细舖,6点几都排队
炸鱼皮okay既,放落汤浸食
自己喜欢较厚粉个种
再外带墨鱼条和鱼片返屋企气炸👌真厚实
虽然这价钱冇可能什么惊喜
但这种简单,扑实既味道 香港已愈泥愈少.
2022-10-14