2019-11-21 1862 浏览
决定素食既一日,有时要揾间素菜餐厅都唔易。好在鲗鱼涌附近多office,点都会有一班食素既人,所以都点都开左几间素食既餐厅。今日就由openrice度见到呢间应该系健康环保style又有素食既餐厅。我就拣左豆腐排同用自家酱油既b餐,睇落好似好吸引咁。饭等左一阵就黎左,份量唔算好多。睇落好colorful,卖相唔错既。豆腐煎过,外脆内软。但其他送就比较清淡,茄子,木瓜同菜心都真系几清淡。木耳丝上面有佢既自家酱油,甜甜地咁,味道比想像中简单左d。黄色果几粒系鹰咀豆黎,唔系粟米。野饮系自家拎杯斟既罗汉果茶,都系比较清淡,感觉好家常。虽然素食唔可以太用食材黎决定价钱,但呢个餐要70蚊,想食得好清既话就岩多d。

我就拣左豆腐排同用自家酱油既b餐,睇落好似好吸引咁。